Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

This War of Mine

Kiképzett katonákkal már mindenki helyt állt a virtuális háborúkban. De mi a helyzet, ha egy egyszerű civillel kell túlélni egy megszállt városban?

2014.03.13. 21:48 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A 11 bit studios új játékot jelentett be, amely a This War of Mine címet viseli és egy háborús alkotás lesz. Ám az ilyenkor megszokott katonai szemszög helyett ezúttal egészen más irányból közelítik meg a témát a készítők.
A játék lényegét jól jellemzi a fejlesztés egyik jelmondata: "Egy háborúban nem mindenki katona". A történet tehát ezúttal nem egy magasan képzett elit harcosról, de még csak nem is egy frissen végzett zöldfülű közlegényről szól, hanem egyszerű civilekről, a háborúk mindenkori legnagyobb veszteseiről. Ennek fényében egy kifejezetten komor, baljós hangulatú túlélő játékhoz lesz szerencsénk, amelyben megfordul a szokásos nappalok és éjszakák menetrendje. Itt ugyanis nappal kilépni az utcára egyenlő az öngyilkossággal: a mesterlövészek vagy katonák pillanatok alatt leszednek. Éjszaka viszont már muszáj kimerészkedni, hogy a környéken élelem, gyógyszer, fegyverek és más hasznos eszközök után kutassunk. A játékot a valós háborús helyzetek ihlették, hiszen olyan helyzeteket dolgoz fel, amely gyakorlatilag bárkivel megtörténhetnek a saját városában.
"Ez akár a te városodban, a te hazádban is megtörténhet. Mikor a játékot terveztük, találtunk egy beszámolót arról, hogyan élt túl egy férfi egy megszállt városban. Megismerhettük a nehézségeket és azt a horrort, amit ez az egész élmény jelentett neki. Elhatároztuk, hogy ezt a témát dolgozzuk fel, hogy olyan játékot készítünk, ami megindítja az embereket, amitől megállnak gondolkozni egy percre. Eljött az ideje, hogy más művészeti ágakhoz hasonlóan a játékok is fontos dolgokról szóljanak." - nyilatkozta Michal Drozdowski, vezető designer.
A játékban folyamatosan döntéskényszerben leszünk, életről és halálról kell határoznunk: megvédünk mindenkit a csapatban vagy feláldozunk valakit, hogy megelőzzük a későbbi nagyobb áldozatokat. Nem lesznek jó vagy rossz döntések, mivel a háborúban sincsenek.
A This War of Mine PC-re és mobil platformokra készül, először a napokon belül rajtoló GDC-n mutatják be a nagyközönségnek. Addig is csak az alábbi kedvcsinálót mutatták be a fejlesztők (felismeri valaki az alatta szóló zenét...?), akik egyelőre megjelenési dátumról sem beszéltek. ■

)
This War of Mine
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
This War of Mine

hozzászólások (7)

Lacko
Lacko 2014.03.14. 08:00
A gyögyhajú lány ennyire szabadon lenyúlható lett?

Az ötlet jó! Reméljük tényleg valami klasszat hoznak ki belőle.
Az mondjuk érdekes, hogy mobilra is. Azaz nem biztos, hogy egy izmos FPS lesz belőle.
MattMatthew
MattMatthew 2014.03.14. 08:12
Mivel már a Scorpions is lenyúlta...
Lacko
Lacko 2014.03.14. 09:43
Igen, de úgy tudom, hogy ők megállapodtak. Szóval az nem lenyúlás volt.
Lacko
Lacko 2014.03.14. 09:51
Rohadt vicces amúgy a youtubeon a videó alatti vita. Sok butaparaszt Kanye West-et élteti a Gyöngyhajú lány miatt. ;)
MattMatthew
MattMatthew 2014.03.14. 09:59
Azt a változatot nem ismerem, de valamiért nem akaródzik meghallgatni:-D.
ajánlott olvasnivaló