Assassin's Creed Origins
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Oddworld: New 'n' Tasty

Egy fillért sem kerestek az Oddworld alkotói

Pedig a játék ötmillió példányban kelt el.

2014.07.10. 17:31 | szerző: Malakai | kategória: Játék

Lorne Lanning, a franchise megalkotója, és cége, az Oddworld Inhabitants egy fillért sem látott hatalmas sikerű játékukból, mivel a játékot kiadó stúdió a teljes befolyt összeget megtartotta magának. Ez volt az oka, amiért Lanning és kollégái kiszálltak a játékiparból, és részben épp emiatt tértek vissza. Néhány hét múlva pedig Oddworld: New 'n' Tasty címmel a boltok polcaira kerül a klasszikus ügyességi játék feldolgozása is.
1994-ben Lanning és Shelby McKenna együtt alapították meg az Oddworld Inhabitantset, azzal a céllal, hogy Jim Hensonhoz és George Lucashoz hasonlóan felépítsenek egy virtuális univerzumot. Habár hatalmas sikereket értek el, a GameDynamo értesülései szerint azonban ami az anyagiakat illeti, munkájuk gyümölcsét sosem arathatták le. „Azt gondoltuk, hogy sikeresek lehetünk. De az igazság az, hogy ötmillió eladott példány után egy fillért sem kaptam. Ha most megkérdeznéd a többit fejlesztőt, akik azt mondják, "Ó, több millió példányt adtunk el!", kérdezd meg őket arról is, hogy mennyit kaptak érte: "Ja, hát igen, ez egy fájó pont." Szerencsére valaki azt javasolta, hogy tartsunk könyvvizsgálatot, és mi így is tettünk. Többmillió dolláros hibára bukkantunk, persze nem a mi javunkra, végül így kaptuk vissza a cégünket. Mert mikor bizonyítani tudtuk, hogy a dolgok nem úgy történtek, ahogy kellett volna, két lehetőség merült fel: vagy fizessenek ki minket, vagy kapjuk vissza a céget. Így került vissza hozzánk a cég teljes egésze.” Nem meglepő, hogy az Oddworld fejlesztőinek ezek után már nincsenek illúzióik a játékiparral kapcsolatban. „Nem arról van szó, hogy ne szeretnék többet játékokat fejleszteni, csak nem szeretnék rabszolga lenni. Nem szeretnék azok rabszolgája lenni, akik egy halom pénzt keresnek, miközben a fejlesztők nem kapnak semmit.”
Szerencsére az Oddworld Inhabitants visszatért, július 23-án pedig PlayStation 4-re végre megjelenik az Oddworld: New 'n' Tasty. Ezt követően pedig várhatóan a PC, a Mac, a PlayStation 3, a Wii U és a PlayStation Vita tulajdonosok is kezükbe vehetik a játékot. ■

Oddworld: New 'n' Tasty
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Oddworld: New 'n' Tasty

hozzászólások (3)

Barthezz
Barthezz 2014.07.10. 17:59
Kissé hatásvadász a cím. Amíg nem olvastam bele, teljesen azt hittem, a mostani Oddworld: New 'n' Tasty játék bukott meg.
SwitcX88
SwitcX88 2014.07.10. 18:55
Én is hirtelen. De aztán eszembe jutott, hogy még nincs is rajta a steam fiókomon :-D
Dark Archon
Dark Archon 2014.07.14. 10:33
Csak nekem logikátlan a sztori? Arról szól az eleje, hogy nem kaptak pénzt a kiadótól. Ettől hogy az istenbe veszítették el a céget a kiadó javára, ami ráadásul felért a hiányzó pénzük értékével? Szerintem egy komplett bekezdés hiányzik.
ajánlott olvasnivaló