Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

The Hum sztori trailer

Hátborzongató hangok adják a független horrorjáték történetének alapját.

2014.07.15. 16:01 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Májusban bukkant fel a Steamen a független Thotwise horror játéka, a The Hum. Mielőtt továbbmennénk a játék boncolgatásán, érdemes megállni egy pillanatra és tisztázni, mit is takar a cím. Mióta az internet összekötötte a világ szinte minden pontját és az embereknek a közösségi videómegosztó portáloknak köszönhetően lehetősége van mindenfélét közzétenni a hálón, számos különös video látott napvilágot. Ezeket a bolygó különböző pontjain rögzítették, de mindegyiken tisztán kivehető egy hátborzongató, megmagyarázhatatlan hangjelenség, egyfajta mély, zümmögő, búgó morajlás, amely egyaránt összezavarja a laikusokat és tudósokat (az igazsághoz hozzá tartozik, hogy először állítólag a '40-es években, Angliában jegyezték fel). Az évek során számtalan elmélet született a jelenséget megmagyarázandó, de eddig egyik sem állta meg maradéktalanul a helyét.

A Thotwise ezt a jelenséget járja körül játékában, amely májusban kapott zöld utat a Steam felhasználóitól. A történet egy idegen civilizáció támadása után játszódik, a főszereplő pedig egy teljesen hétköznapi túlélő lesz, aki a támadás kezdete óta, vagyis tulajdonképpen hónapok óta bujkál egy istállóban. Ám egyszer egy különös érzés arra készteti, hogy előmerészkedjen rejtekéből. Minden nap új emlékek törnek rá, új képességek kerülnek a birtokába, így nem is tehet mást, mint igyekszik kideríteni, mi történ(t)ik vele. Hősünket belső nézetből irányíthatjuk, bujkálnunk kell vele, valamint a tervek szerint lesz inventory és eszközhasználat is. A látványért az Unreal Engine 4 fog felelni, a fejlesztők pedig komoly Oculus Rift támogatást is ígérnek. A játék egyelőre nagyon korai stádiumban van, de várhatóan bekerül majd a Steam korai hozzáférésű alkotásai közé. Az elsődleges platform a PC, de a fejlesztők nem zárkóznak el egy későbbi PS4-es megjelenéstől sem.
A The Hum a napokban új sztori trailert kapott, amelyből kiderül, hogy már magát az idegen támadást is átélhetjük majd a játékban, valamint láthatjuk az idegeneket is az elhagyatott utcákon grasszálni. Korábban készült egy hosszabb játékmenet-bemutató is, amelyet szintén megnézhettek lent. A hangulat nagyon jónak ígérkezik. ■


hozzászólások (3)

GeryG
GeryG 2014.07.15. 17:29
Nem most hallom először, de akárhányszor meghallgatom ezeket a hangokat, mindig feláll a hátamon a szőr...
KobraP
KobraP 2014.07.16. 09:26
Magyarországon is szóltak ezek a hangok , picit másképp viszont nem is egyszer .. + volt szerencsém hallani is saját füllel .
GeryG
GeryG 2014.07.16. 13:40
Sajnos (vagy nem?) nekem kimaradt, pedig valami fura perverzió miatt nagyon szívesen meghallgatnám élőben is...
ajánlott olvasnivaló