Assassin's Creed Origins
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

DOOM (2016)

Megtörtént a nagy Doom bemutató

Amelyről meglepő módon nem szivárgott ki egyetlen video sem, cserébe sok érdekes információ napvilágot látott.

2014.07.18. 15:20 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Megtörtént a nagy bemutató, amire tulajdonképpen egy évtizede vártak a Doom rajongók. Az id Software a QuakeConon mutatta be az FPS-ek egyik legnagyobb múltú szériájának új felvonását, ám mindezt szigorúan csak zárt ajtók mögött tette meg, amelyről meglepő módon még egy telefonos video sem szivárgott ki. Sebaj, a játékmenet-bemutatókra még egy picit várnunk kell (remélhetőleg nem túl sokat), de az első információkra már nem.
A játékkal a fejlesztők visszakanyarodnak a széria első részeihez, vagyis ismét egy vérgőzös, pörgős akciójátékhoz lesz szerencsénk megannyi eszement fegyverrel és ellenséggel, valamint vertikálisan megtervezett pályákkal (na jó, ez nem volt jellemző a régi részekre). A történet - már amennyi lesz - a Marson fog játszódni. A pályák többszintesek lesznek, ládákra és hasonlókra mászhatunk fel, hogy jobb pozícióból támadhassunk vagy épp elmenekülhessünk az ellenségeink elől. A játék egyik újítása a kivégzések megjelenése: ha egy ellenségünket kellő mértékben megsebeztük, lehetőségünk nyílik, hogy puszta kézzel végezzünk vele, ráadásul többféleképpen is megtehetjük ezt. Az első beszámolók szerint elég brutálisra sikerült ez a rész, amolyan Mortal Kombat féle trancsírozás.
Fegyverekből egy hadsereghez mérhető arzenál áll majd a rendelkezésünkre, amelyek között több régi ismerős is felbukkan (bár a bemutatón a híres BFG nem szerepelt). Ugyanígy ellenségből is rengeteg lesz, nem csak létszám, de változatosság terén is. A gyengébb démonok nagy létszámuk miatt jelentenek veszélyt, míg keményebb társaik akár a lábunkat is kitéphetik, hogy azzal verjenek agyon. Egyes beszámolók szerint nem lesz varázsütésre regenerálódó életerőnk. Hogy a technikai oldalról is essék néhány szó, a játék alatt az idTech 6 motor fog dübörögni, amely az ígéretek szerint kijavítja elődje jellegzetes (textúratöltögetős) hibáit. A játék 1080p-ben és stabil 60 fps-sel fog futni.
Egyelőre nagyjából ennyit sikerült megtudni az új Doomról (amelynek címében nincs 4-es). A bemutató PC-n futott, vagyis erre a platformra bizonyára elérhető lesz a játék, de szinte biztos, hogy a fontosabb konzolokra is elkészül. Hogy mikor jelenhet meg, azt nem árulták el a fejlesztők, ugyanakkor egyesek a látottak alapján a jövő tavaszi premiert sem tartják kizártnak. ■

DOOM (2016)
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
DOOM (2016)

hozzászólások (4)

Stroke31
Stroke31 2014.07.18. 15:47
Videó nélkül nem sokat ér az egész. A végén kiderül, hogy nem is volt semmilyen Doom bemutató csak lefizettek pár embert, hogy ajnározzák a még alfa fázisban sem létező játékot. Na ez tényleg nagyot ütne.
VodevilX
VodevilX 2014.07.18. 18:56
Azért a Doom-nál nem véletlen vannak elvárások, szóval attól nem tartok amit mondasz, viszont tényleg jó lenne mihamarabb nekünk is mutatni valamit! Bár a legfontosabb kérdés úgyis az, hogy mikor lesz...
Aryx
Aryx 2014.07.18. 20:02
íííí. :( ezt de nem várom a 3. rész után.
lesznek ládák? alig várom. érdekes infók. doom-beli kivégzésekre meg ott az első 2 rész Brutal Doom modja, abban még játékélmény is van. :)
...és ha a Marson fog ez a rész is játszódni, akkor ezek szerint a Földes látványtervek fake-ek voltak. kár. :(
VodevilX
VodevilX 2014.07.18. 20:37
Azt nem tudhatjuk. Nyilván nem fogják leközölni a teljes story-t, akár egy Földön játszódó végjátékkal.
ajánlott olvasnivaló