Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Hatred

Nem tart a Steamre a Hatred

A Valve levette a játékot a kínálatból, a fejlesztők reagáltak.

2014.12.16. 11:40 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Tegnap mi is beszámoltunk róla, hogy a Destructive Creations a Steamen szeretett volna zöld utat kapni Hatred című játékának. Ehhez egy rövid videót is összedobtak és a mindenfelé olvasható hozzászólások alapján még rajongói igény is mutatkozott a játék iránt. Ezzel szemben a Valve alig néhány óra után eltüntette a játékot a Steamről.
"Szeretnénk tudatni, hogy az alapján, amit a Greenlight oldalán láttunk, nem akarjuk kiadni a Hatredet a Steamen. Ezért eltávolítottuk." - állt a fejlesztőknek szánt indoklásban.
A fejlesztők mára reagáltak is a kialakult helyzetre és jelezték, hogy tiszteletben tartják a Valve döntését, de az semmilyen formában nem fogja befolyásolni sem a fejlesztést, sem a játék képi világát vagy játékmenetét. A premiert továbbra is 2015 második negyedévére tervezik. Emellett közzétettek egy sokatmondó statisztikát is, amely szerint abban az alig néhány órában, amíg a játék elérhető volt a Steam Greenlight oldalán, több mint 17 000 felhasználó nézte meg és ebből bő 13 000 támogatta is. Ezzel a játék a százas toplista hetedik helyére jutott, ami jól mutatja, hogy valóban van rajongói igény iránta. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Hatred
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Hatred

hozzászólások (7)

VodevilX
VodevilX 2014.12.16. 23:11
Nagyon kétoldalú a dolog... már mindenki átrágta, hogy akkor Postal? Manhunt? esetleg GTA... Elég nyilvánvaló, hogy milyen szintű, színvonalú játék lehet ez...

Egy "nem publikálható" címszóval letudják, és felülbírálva az egész greenlight rendszert, törlik? Anélkül, hogy lenne bármi olyan kritériumuk, ami alapján ez már pont nem fér bele, abba amibe a fentebb említettek igen?

Szerintem egyszerűen nem járhat el így a Steam...
Lacko
Lacko 2014.12.17. 08:52
Kettősmérce.

Ha nagy kiadó vagy, kiadhatod a szarod, ha kicsi, akkor nem.
Soha nem játszanék se ezzel, se a felsoroltjaiddal. De ha az egyikben baj az ártatlanok legyilkolása, akkor a másikban miért nem?

Tök ugyan ez az Apple storeban: Ha egy kis fejlesztőcsapat szeretne piacra dobni egy történelmi játékot, amiben - OMG! - amerikaiak harcolnak a japánok ellen a csendes oceánon a II. Vh alatt (ami ugye történelmi tény), akkor azt letiltják, hogy az apple szabályzata szerint játékokban nem harcolhatnak egymás ellen létező országok. WTF? Az appstore tele van ilyennel, csak ház azok mögött nagy kiadók állnak.
xeLaR
xeLaR 2014.12.17. 09:47
Meg aztán ott van az, hogy a videojátékos sajtó sok negatív hangvételű cikkben hírhedtté tette. Ha nem kapták volna fel, akkor nem is lenne ez a cirkusz.
De vmilyen szinten bejött a fejlesztők számítása. Polgárpukkasztó játékot akartak, és polgárt pukkasztottak. Az már más kérdés, hogy a hasonló jellegű játékok (pl. a Postal) minőségileg nem voltak túl jók. Valszeg ez se lesz.
Christoph
Christoph 2014.12.17. 10:09
Szerintem ez a huza-vona teljesen tudatos és a készítők gerjesztik elsősorban. Egy valószínű gyenge, igénytelen játék lesz, ami kutyát sem érdekelne. Így meg egyre nagyobb rá a kereslet. A "csakazértis kipróbálom" erős lehet ebben az esetben is.
Lacko
Lacko 2014.12.17. 13:01
+1
ajánlott olvasnivaló