Assassin's Creed Origins
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Spielberg rendezi a Ready Player One filmet

Ernest Cline zseniális regényéből biztosan fog film készülni, de a legújabb hírek nem is akárkit ültetnek a rendezői székbe.

2015.03.26. 17:18 | szerző: GeryG | kategória: Mozi

2011-ben jelent meg Ernest Cline zseniális regénye, a Ready Player One, amelyhez nekünk is volt szerencsénk. A történet a nem túl távoli jövőben játszódik, amikorra az emberiség szinte teljesen felélte a bolygó erőforrásait. Hogy a mindennapokat ne az egyre nyomorúságosabb körülmények elviselésével kelljen tölteni, a világ leghíresebb videojáték-fejlesztője elkészítette az Oázist, egy virtuális valóságot, ahol bárki bármivé válhat, bármit megteremthet. Ezzel ő lett a világ leggazdagabb embere is. Miután meghalt, kiderült, hogy az Oázisban elrejtett néhány kulcsot, aki pedig ezeket elsőként találja meg, az örökli a teljes vagyonát. Meg is kezdődik hát a hajsza.
A regény rengeteg zenei, filmes és persze videojátékos utalást tartalmaz a ’80-as évekre, ezért nagyon sok olvasóból váltott ki nosztalgikus élményeket – nem beszélve az egyébként is jó sztoriról és a szimpatikus szereplőkről. Nem csoda hát, hogy a Warner Bros. hamar lecsapott a megfilmesítési jogokra, ám az elmúlt években nem sokat haladt a projekt. A forgatókönyvet – Cline közreműködésével – többször is átírták, de a forgatás tényleges előkészítése mind a mai napig nem kezdődött meg. Ma viszont új, fontos hír érkezett, kiderült ugyanis, hogy nem akárki fogja rendezni a filmet. A rendezői székbe ugyanis Stephen Spielberg foglal majd helyet, akit aligha kell bárkinek is bemutatni. Az ő szerepvállalása pedig könnyen jelentheti majd a remek színészi gárda összeválogatását is, valamint azt, hogy a költségvetés sem lesz épp szűkös. Az persze így is kérdés, hogy a mozi mennyit lesz képes visszaadni a regény sajátos hangulatából… ■

hozzászólások (1)

Peace
Peace 2015.03.27. 07:39
Aki még nem olvasta, pótolja, mert kegyetlenül jóóó!!! Még angolul olvastam annó, de Agave kiadta magyarul.
ajánlott olvasnivaló