25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Ősszel érkezik a Guitar Hero Live

Újabb plasztik gitárral gyarapodhat gyűjteményünk.

Írta: Dino 1 hozzászólás

Még februárban keltek szárnyra a pletykák, hogy idén, öt év pihenő után feltámadhatnak a zenei ritmusjátékok, mégpedig a két legnagyobb név, a Guitar Hero és a Rock Band visszatérésével. A Harmonix már márciusban bejelentette a Rock Band 4-et, most az Activisionön volt a sor, hogy felfedje új játékát. A sorozat új tagja a Guitar Hero Live címet kapta, és ősszel fog a boltokba kerülni. A 99,99 dolláros alapkészletbe egy vadonatúj műanyag gitár kerül, amelyen az eddigi öt színes gombot két sorban három-három gomb váltja fel, az egyik sor fekete, a másik fehér színnel jelölve. Ez elsőre könnyítésnek tűnik, azonban akik már kipróbálták, úgy nyilatkoztak róla, hogy erősen hozzá kell szokni az új kiosztáshoz, de legalább nem muszáj játék közben fel-le mozgatnunk a kezünket. Nagy újítás lesz még, hogy belső nézetes megjelenítést kapunk, azaz a képernyőn azt látjuk, amit a színpadon gitárosként látnánk: ahogy együttesünk tagjaival felmegyünk a lépcsőn, ahogy segítőnk a nyakunkba adja hangszerünket, ahogy lenézve a színpadról a közönség örjöng vagy kifütyül, vagy ahogy hátranézünk a dobosra, hogy mikor kell kezdeni a számot. Mindezt ráadásul élő szereplőkkel rögzítették, így egész más vizualitásra számíthatunk a háttérben, mint a korábbi részekben. A dalokról egyelőre nem sokat tudni, várhatóan azonban a lemezes kiadások helyett letölthető számok lesznek. A prezentációk alapján elérhető lesz például a Fall Out Boy-tól a Light ‘em Up, a The Killerstől a When You Were Young, valamint az American Authorstól a Best Day of My Life.
A Guitar Hero Live-ot a FreeStyleGames fejleszti, nekik köszönhettük például a két DJ Hero játékot.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Guitar Hero Live

Guitar Hero Live

Platform:

Fejlesztő: FreeStyleGames

Kiadó: Activision

Forgalmazó: magnew

Megjelenés: 2015. október 20.

» Tovább a játék adatlapjára

Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Dino
Dino [5991]
Nekem egyelőre fura ez az élőszereplős megoldás. Persze, látványos, de nekem hiányoznak belőle a választható, testre szabható karakterek - még ha az ember a játék nagy részében nem is a hátteret nézi, akkor is mókásabb volt 3-4-en játszva az a lehetőség, hogy mindenki saját karaktert válasszon. Élőszereplős felvétellel mindez lehetetlen. Kíváncsian várom a játékot, de tuti, hogy hiányozni fog nekem belőle a dob (nagyon!), meg miután már így is egy nagy doboznyi műanyag hangszer van a szekrény tetején, nem túlzottan vonz az ötlet, hogy újat kellene venni. Persze még nem írom le a játékot, kíváncsian várom, mi jön ki belőle.
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (1 db)