Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Sem Titanfall 2, sem Mirror’s Edge 2 nem lesz idén

Az EA előrejelzése szerint a két játék leghamarabb 2016-ban jelenhet meg.

2015.05.08. 16:39 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A napokban felbukkant a világhálón egy előrejelzés, amely az Electronic Arts bizonyos játékainak jövőjét veszi számba. A listán több cím is szerepelt, amelyek közül kettő idén biztosan nem jelenik meg, míg egy harmadik várhatóan az ősszel fog debütálni.
Az első játék a 2013-as E3-on bejelentett Mirror’s Edge 2, bár ezzel kapcsolatban senki sem lepődött meg. A játékot bejelentése óta hét lakat alatt őrzi a kiadó, az elmúlt közel két évben alig érkezett róla bárminemű információ. Láthattunk ugyan néhány előzetest, de lényegében semmit sem lehet tudni a projektről. Ha viszont hinni lehet a legújabb híreknek, akkor Faith új kalandja (ami lehet folytatás, előzmény, esetleg az első rész feldolgozása) valamikor a következő év elején jelenhet meg – ez pedig nem is hangzik olyan rosszul.
A másik játék, amelyről szó esett, szintén nem okoz túl nagy meglepetést – a Titanfall 2. A Respawn Entertainment első játéka, a Titanfall sajnos nem hozta el a beharangozott műfajmegújítást, nem lett több egy robotokkal és árkádos falon futkosással megspékelt Call of Duty. Ezzel együtt a készítők és a kiadó is lát fantáziát a címben, ezért biztosra vehetjük, hogy elkészül a folytatás. Ennek megjelenésére azonban a 2016-os pénzügyi évben (vagyis 2015 áprilisa és 2016 márciusa között) nem kerülhet sor, vagyis leghamarabb 2016 áprilisa után számíthatunk rá. A hírek szerint erre azért is hajlanak a kiadó részéről, mivel idén novemberben jelenik meg a Star Wars: Battlefront és a két játék egymáshoz közeli premierje nem lenne túl szerencsés.
A tervek szerint azonban idén visszatér egyéves kényszerpihenőjéről a Need for Speed sorozat. Mivel a széria legutóbbi részei rendre nem voltak képesek visszaállítani az egykori dicsőséget, a készítők úgy gondolták, jót fog tenni, ha egy év kimarad – így tavaly ősszel nem kaptunk új részt. Idén viszont már számíthatunk a visszatérésre, az új játékot bizonyára az E3-on fogják leleplezni.
Végül szó esett a népszerű Plants vs. Zombies mellékágáról, a Garden Warfare-ről is, amely ugyan egy kellemes akciójáték lett, különösebben nem csigázta fel a játékosokat. Ennek ellenére lesz folytatás, amelyet a készítők nagyobbnak és merészebbnek jellemeztek.
Várhatóan mindegyik játékokról az egy hónap múlva esedékes E3-on fogunk legközelebb hallani. ■

hozzászólások (5)

Sucee
Sucee 2015.05.08. 17:45
A Mirror's Edge 2-vel - ami valószínűleg nem ME2, ahogy a Mass Effect 4 sem ME4 :D - kapcsolatban akkor csak pletyka volt, hogy reboot? Akkor én úgy értelmeztem, hogy biztosan az.
GeryG
GeryG 2015.05.08. 17:58
Mivel egyelőre tényleg semmit nem lehet tudni róla, akár lehet remake, reboot, sequel, prequel, vagy borderlandsoan presequel... :D ki tudja...? :)
jeszkar
jeszkar 2015.05.08. 18:02
Igazából egyikről se tudunk semmit. A Mass Effect esetében érthető is, hogy miért, de a Mirror's Edge esetén kevésbé.
Sucee
Sucee 2015.05.08. 18:49
Jaa, csak úgy emlékeztem, hogy ezt hivatalosan tették közzé még a bejelentés idejében, de akkor tévedtem. :)
GustyX
GustyX 2015.05.08. 18:50
Én úgy tudom előzmény lesz, végülis mindegy, csak jöjjön és jól fusson nálam:D
ajánlott olvasnivaló