Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Sniper: Ghost Warrior 3 Sniper: Ghost Warrior 3

25 perc Sniper: Ghost Warrior 3

A játékot még tavaly jelentette be a CITY Interactive, most egy majd’ félórás bemutatóval rukkoltak elő – fejlesztői kommentárral fűszerezve.

2015.07.23. 15:23 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A CITY Interactive korántsem világmegváltó játékairól híres, de a stúdió évről évre próbálkozik valami emlékezeteset letenni az asztalra. Ezt a célt szolgálta még 2010-ben a Sniper: Ghost Warrior, amely egy videojátékokban érthetetlenül ritkán feldolgozott témát, a mesterlövészek munkáját boncolgatta. A játék messze nem volt tökéletes, de így is elég nagy népszerűségre tett szert, hogy 2013-ban már a CryEngine aktuális generációjára támaszkodva elkészüljön a Sniper: Ghost Warrior 2. Ám hiába az egyébként lenyűgöző dolgokra képes grafikus motor és a még mindig alig látott téma, ez a játék sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.
„Na majd a harmadik!” – gondolták a stúdiónál és tavaly év végén bejelentették a Sniper: Ghost Warrior 3-at. A játékról a bejelentésekor alig árultak el részleteket, ám az kiderült, hogy a trópusokról távcsöves puskánkkal Európa keleti fertályába ruccanunk át, hogy ott tegyünk rendet egy három érdekcsoport között kitört háborúban.
A fejlesztők az elmúlt bő fél évben mélyen hallgattak a játékról, vélhetően minden erőforrásukat a fejlesztésre fordították. Hogy hol tart most a projekt? Ezt az alábbi, mindjárt közel félórás bemutatóból szűrhetitek le, amely alatt Jess Lebow be is avat minket néhány részletbe. A videót korábban csak a szakma képviselőinek mutatták be, a szélesebb közönségnek csak most tették elérhetővé. A bemutatóból kiderül, hogy az új játékot az előző két résszel ellentétben már teljes értékű AAA kategóriás címként kezelik. Hatalmas, szabadon bejárható terep várja, hogy felfedezzük, amelyen hatalmas háború dúl. A küldetések is elég szabadon teljesíthetőek lesznek, hiszen a játékosok dönthetik el, hogy mikor végzünk valakivel, mikor nem. Hogy a megfelelő minőséget is biztosítsák, a játékot teljesen a nulláról kezdték felépíteni, a csapatot pedig veterán fejlesztőkből verbuválták össze. A fejlesztés vezetését sem akárkire bízták, Paul B. Robinson ugyanis maga is szolgált a tengerészgyalogosoknál. A Sniper: Ghost Warrior 3-ban a video alapján egész pofás látványvilágra számíthatunk (a video gyakran be-beszaggat, cserébe a vihar kimondottan jól fest), de a játékmenet is egy fokkal változatosabbnak, összetettebbnek tűnik. Lehetőségünk lesz kötéllel sziklafalakon leereszkedni, a tereptárgyak nem okozhatnak akadályt a dinamikus közlekedésben, de még a falakon is fel tudunk majd mászni (hiába, nagy divat lett az akciójátékokban a parkourködés). Mesterlövészünk nem csak a ravasz meghúzásából és a lélegzet visszatartásából lett kiképezve, hanem különböző túlélési praktikákból is, így többek között a nyomokból is tud olvasni. Lesznek minimális szerepjátékos elemek is, így lesz egy menedékünk, ahol új eszközöket készíthetünk magunknak.
A Sniper: Ghost Warrior 3 tagadhatatlanul jobban fest, mint elődei, de még látszik, hogy legfeljebb alfa-béta stádiumnál tart a fejlesztés. A stúdió tervei szerint a gamescomon újabb bemutatóra számíthatunk, valamint a kilátogatók ki is próbálhatják majd a játékot. Sajnos a megjelenési dátumról nem érkezett hír, de már a bejelentéskor is jelezték, hogy leghamarabb 2016-ban lesz rá esély. Akkor várhatóan PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra is megvásárolható lesz. ■

Sniper: Ghost Warrior 3
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Sniper: Ghost Warrior 3

hozzászólások (1)

Skorpio90
Skorpio90 2015.07.24. 00:27
Összeszámolni se tudom, hány játékból nyúl pofátlanul :D Van itt Sniper Elite, Hitman, Batman, Battlefield 4, Splinter Cell... Amivel nem lenne baj, ha jól csinálnák, de a Citys srácoknak ez sosem sikerül.
ajánlott olvasnivaló