Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü

2016 végén jön a Steamboy

A PlayStation Vitára hajazó kézikonzolon ezernél is több játék fog futni.

2015.08.13. 07:00 | szerző: GeryG | kategória: Kütyü

A Smach készíti a Steam Machine hordozható változatát, a Steamboyt (kódnevén Smach Zero). Az eszköz első ránézésre erősen emlékeztet a PlayStation Vitára, csak épp az analóg karok helyére a Steam kontrollerről ismerős két érintőfelület került. A kézikonzol hivatalosan ugyan a Steam Machine-nal egyszerre, november 10-én fog megjelenni, de van egy kis csavar a sztoriban. Ez a dátum ugyanis csak az elővásárlás kezdetét jelenti, a kiszállítás leghamarabb egy év múlva, vagyis 2016 vége felé kezdődik meg. Ekkor viszont egy olyan konzolt kapunk, amelyen a Steames játékok közül ezernél is több lesz elérhető, ez a szám idővel tovább fog bővülni.
Bár a cég jelen volt az idei gamescomon, ott sem a sajtónak, sem a közönségnek nem mutatták meg működés közben a Steamboyt, ami nem feltétlenül jó előjel. A tervezett specifikációról viszont már lerántották a leplet:

  • AMD G-Series SoC „Steppe Eagle” Jaguar alapú CPU-val és GCN alapú Radeon GPU-val
  • 4 GB RAM
  • 32 GB belső tárhely, amely SD kártyával bővíthető
  • 5 hüvelykes, 720p felbontású érintőképernyő
  • HDMI csatlakozó
  • USB csatlakozó
  • Wi-Fi és Bluetooth kapcsolat
  • 4G mobil kapcsolat (kizárólag a Pro kiadásban)

A Steamboy tehát bő egy év múlva jelenhet meg világszerte, amennyiben a tervezési és gyártási folyamatok is a terveknek megfelelő ütemben zajlanak. Az előzetes becslések szerint 299 eurós áron kerül majd a boltokba. ■

előző
következő
2016 végén jön a Steamboy
2016 végén jön a Steamboy2016 végén jön a Steamboy

hozzászólások (4)

Skorpio90
Skorpio90 2015.08.13. 10:01
Ha csak a fele jól sül el, amit a Valve mostanában csinál, akkor nagy királyságok lesznek itt. A virtuális valóság szemüvegek közül nekem eddig a SteamVR a legszimpatikusabb, erre most jön egy kütyü, amivel a Steam könyvtáramban lévő játékokat vághatom zsebre? Jöhet. Ja igen, a Steam Link is nagy jóságnak tűnik, egyedül a Machine-eknek nem látom értelmét ilyen durva túlárazásokkal.
Sityi
Sityi 2015.08.13. 10:23
Az pont nem a Valve-on múlik. Ez a SteamBoy nekem is bejövős, gondolom a szerényebb gépigényű Linuxos cuccokat fogja elbírni. Viszont a név kapcsán szerintem a Nintendo lehet, hogy érdeklődni fog, hogy ekkor most ezt így most hogy....
Stroke31
Stroke31 2015.08.14. 14:16
Nekem egyáltalán nem adja ez a VR dolog. Olyan erőltetettnek tűnik számomra mint a 3D és a Kinect pár évvel ezelőtt. Ráadásul nem tudom, hogy mennyire ártalmas a használata a szemre, mert gondolom, hogy az.
Aztán meglátjuk mi lesz végül belőle.
Sityi
Sityi 2015.08.14. 15:10
Öööö... Izé, itt hol volt szó VR-ról?
ajánlott olvasnivaló