Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

The Colony, a hangyaszimulátor

Építsük fel saját bolyunkat és védjük meg a külső betolakodókkal szemben.

2015.10.15. 13:56 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Ma már szinte bármilyen téma mögé oda lehet biggyeszteni a szimulátor szót és máris kapunk egy videojátékot. Így készülhettek az elmúlt években az építőipar és a tömegközlekedés szinte minden eszközét feldolgozó játékok, farmszimulátor, de még találunk műtétszimulátort és kecskeszimulátort is. Most pedig készül a hangyaszimulátor.
A The Colony fejlesztését az azonos nevű indie stúdió végzi, akik a napokban új fejlesztői naplóval jelentkeztek. Ebben mutatták be a játék alfa változatát és mellette néhány részletet is elárultak. Belső nézetből irányíthatjuk majd apró rovarunkat, akivel rengeteg feladatunk lesz. Elsődleges célunk, hogy felépítsük saját hangyabolyunkat, majd biztosítsuk annak működését. Ehhez kommunikálnunk kell a többi hangyával, élelem után kell kutatnunk, valamint feromon nyomokkal kell megjelölnünk, hogy a dolgozók merre közlekedjenek. A bolyt mélyen a föld alá kell felépítenünk és gondoskodnunk kell a megfelelő védelméről is. Ehhez csapdákat állíthatunk, hogy megállítsuk más hangyák és rovarok, esetleg pókok támadásait. Kapunk többjátékos módot is, amelyben akár száz játékos is kapcsolódhat, hogy saját bolyaik élén szövetségeket kössenek másokkal vagy háborúskodjanak velük.
A The Colony egyelőre nem rendelkezik megjelenési dátummal, sem a célplatformok nem ismertek.
RETRO INFO: Az idősebbek még emlékezhetnek Will Wright, a SimCity és The Sims szériák atyjának 1991-es, SimAnt című játékára, amelyben szintén egy hangyakolónia élet igazgathattuk. A neten még videót is találni róla, így a fiatalabbak is megnézhetik, milyen volt közel negyed évszázaddal ezelőtt egy hangyaboly-szimulátor. -- Dino

hozzászólások (1)

Wing
Wing 2015.10.16. 12:04
Heh, nekem is a SimAnt jutott először eszembe :)
ajánlott olvasnivaló