Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Megérkezett a Back to Dinosaur Island

A Crytek a jelek szerint a VR technológiában látja a jövőt, megérkezett első demójuk is hozzá.

2015.11.19. 11:04 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Crytek kezdettől fogva az innovatív stúdiók közé tartozott, legalábbis ami a videojáték-ipar technológiai oldalát illeti. Legtöbb játékuk megizzasztotta az aktuális gépparkot, cserébe pazar látványt prezentáltak.
A jelek szerint a német székhelyű stúdió továbbra is szeretne élen járni az újítások terén, ám úgy tűnik, a jövőt a VR technológiában látják. Idén nyáron jelentették be a Robinson: The Journey című játékukat, amelyről már akkor is tudni lehetett, hogy valamelyik VR eszközre fog támaszkodni, októberben aztán kiderült, hogy ez az eszköz a PlayStation VR lesz. Persze nem csak a Sony konzolján szeretnének jelen lenni, ezért elkészítették a Back to Dinosaur Island című demójukat, amely tegnap jelent meg Oculus Riftre. Ez már több videojátékos rendezvényt is megjárt, ahol a résztvevők ki is próbálhatták már, de a széles közönség számára csak mostantól érhető el – ingyen. A demóban (mert játéknak azért erős lenne nevezni) egy újszülött/frissen kikelt dinoszaurusz felett vehetjük át az irányítást, akivel elindulhatunk felfedezni az ősi világot.
A demó elsősorban azt a célt szolgálja, hogy megtapasztalhassuk, mennyire más érzést nyújt a VR technológia, amely révén minden korábbinál mélyebben részesei lehetünk egy-egy játéknak. A Back to Dinosaur Island esetében akár azt is érezhetjük, milyen lehet, ha egy hatalmas T-Rex tőlünk alig pár centire szaglászik. Mindezt természetesen a CryEngine legújabb generációja tárja a szemünk elé, vagyis – ahogy azt az alábbi video is tanúsítja – a látványra aligha lehet panasz.
A Back to Dinosaur Island tehát teljesen ingyen tölthető le a Steamről és az Oculus Rift DK2-es kiadásától felfelé kompatibilis az eszközzel. ■

előző
következő
Megérkezett a Back to Dinosaur Island
Megérkezett a Back to Dinosaur Island Megérkezett a Back to Dinosaur Island Megérkezett a Back to Dinosaur Island Megérkezett a Back to Dinosaur Island Megérkezett a Back to Dinosaur Island

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló