Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Gyűjteni kezdtek a Psychonauts 2-re

Akár befektetőként is lehetőség van támogatni a projektet.

2015.12.04. 10:13 | szerző: Dino | kategória: Játék

Tim Schafer még 2012 februárjában hirdette meg első közösségi finanszírozási kampányát a Kickstarteren, amelyben egy új kalandjátékhoz - a későbbi Broken Age-hez szeretett volna 400 ezer dollárt összeszedni. Ennek végül több mint nyolcszorosa gyűlt össze, és valószínűleg a siker láttán kaptak egyre többen kedvet ahhoz a játékfejlesztők közül, hogy a közösséghez forduljanak egy-egy új játékhoz. A legendás játéktervezőt azóta többen kérdezték - köztük a minecraftos Notch is -, hogy miért nem kezd hasonló gyűjtésbe a sokak kedvencévé vált Psychonauts folytatásához. Nos, Schafer most látta elérkezettnek az időt, hogy megpróbálkozzon ezzel. Ezúttal egy vadonatúj crowdfunding oldalt hívott segítségül, mégpedig a fig.co-t, amelynek érdekessége, hogy a Kickstarteren megszokott, különböző összegekért különböző jutalmakat adó módszer mellett befektetőként is be lehet állni a projekt mögé. Ez esetben amennyiben a játék nyereséget termel, a befektetett összegnél többet hozhat - igaz, benne van a veszteség kockázata is.
A Psychonauts 2-ben a tervek szerint Raz megvalósítaná álmait, és igazi ügynökként látogatna el a Psychonauts főhadiszállásra. Ott azonban rájön, hogy a hely egész más, mint amire számított, és a pszichonautáknak nagyobb szüksége van rá, mint neki rájuk... A projektet Tim Schafer vezetné, Erik Wolpaw segítené a történet megírásában, a grafikáért elsődlegesen Peter Chan, Scott Campbell és Nathan Stapley felel, a zenéért Peter McConnell, Raz hangja Richard Horvitz lenne, Lilié pedig Nicki Rapp - de a videóban lelkesedve felbukkanó Jack Black is hangját adná a játékhoz.
Mint Schafer az alábbi videóban kifejti, több részből tevődne össze a Psychonauts 2 költségvetése: egy részt adnának a fig oldaláról érkező támogatások és befektetők, egy részt maga a Double Fine tenne hozzá, a maradékot pedig egy külső partner adná. A figen keresztül 3,3 millió dollárt céloztak meg, ennek közel 20% már most, fél nappal a kampány indulása után megvan, kíváncsian várjuk, hogy döntenek a rajongók a projektről - Schafer eddigi projektjeit ismerve jó esélye van, hogy ehhez is összegyűljön a pénz. A játék 2018 őszén jelenne meg, PC-re (Win/OS X/Linux), PlayStation 4-re és Xbox One-ra. ■

Psychonauts 2
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Psychonauts 2

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló