Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

VR

Márciusban jön a méregdrága Oculus Rift

Elő is lehet már rendelni, csak épp a horribilis árcédula ellenére már az első percekben elkapkodták az előre felhalmozott készletet.

2016.01.07. 10:05 | szerző: GeryG | kategória: VR

Tegnap este megtörtént a várva várt bejelentés, leleplezték, mikor és mennyiért fog megjelenni az Oculus Rift. Elrajtolt az előrendelői oldal, ahol kiderült, hogy a VR-headset az előre jósolt 300-350 dolláros árcédulát jócskán meghaladja: nem kevesebb, mint 600 dollárt kérnek érte (ez durván 175 000 forintot jelent). Ráadásul egyes források szerint Európában még ennél is borsosabb áron, 699 euróért (nagyjából 220 000 forint) lehet hozzájutni. Ezért az összegért a csomagban a headset mellett egy Xbox One kontroller, valamint az EVE: Valkyrie és a Lucky’s Tale játékok lapulnak majd.
A megjelenésre márciusban kerül sor, de hiába a váratlanul magas ár, az előre felhalmozott készletet néhány perc alatt szét is kapkodták. Így aki most előrendeli, annak nagyjából júniusig kell várnia. Szerencsére kifizetni csak az átvételkor kell az eszközt, ráadásul, aki az előrendelés mellett dönt, az garantált helyet is kap a később érkező Oculus Touch kontroller előrendeléséhez is.
Ha lassan túlteszed magad azon, hogy az Oculus egy közepes notebook vagy egy jobb videokártya árával vetekszik, akkor olvasd el, miként vélekedik erről Palmer Luckey, a headset megálmodója.
„Ismét hangsúlyozzuk, hogy nem keresünk pénzt a Rift hardverén. A csúcstechnológiás VR drága dolog, de a Rift olcsó ahhoz képest, hogy mi is.” - magyarázta, majd kitért az eltérő régiók eltérő árazására is – „Meg kell felelnünk az adózásnak is. Az USA-ban máshogy működik az adózás, ott államonként változik az adó. Valójában vannak országok, ahol jobb ajánlatok vannak, mint az Egyesült Államokban."
A napokban az NVIDIA már közzétett egy gépigényt a headsethez, de az előrendelői oldalról egy alkalmazást is le lehet tölteni, ami felméri a konfigurációnkat és jelzi, ha valamelyik alkatrész már nem felel meg az elvárásoknak. Elmondásuk szerint a legtöbb VR-játéknál várható lesz a 3024*1680-as felbontás 90 fps mellett, ami jóval magasabb, mint a napjainkban megszokott 1920*1080-as felbontás és a 30/60 fps. Így az ilyen játékok megfelelő futtatásához valóban sokkal erősebb vasra lesz szükségünk. A tervek szerint egyébként hamarosan a headsetet és az annak használatához megfelelő PC-t magába foglaló csomagok is forgalomba kerülnek, várhatóan 1500 dolláros áron.
Végül zárjuk sorainkat egy jó hírrel. Aki az Oculus Rift Kickstarter kampánya idején meglátta a potenciált az eszközben és nem sajnált 300 dollárt áldozni a támogatására, az most örülhet igazán. Ezért a pénzért ugyanis korábban egy fejlesztői változatot kaphatott, most viszont ingyen juthat hozzá a végleges kiadáshoz. Így lényegében az előzetes bizalom nagyjából 50%-os árengedményt jelent számukra. ■

hozzászólások (2)

warcat
warcat 2016.01.07. 14:40
Porhintés az egész,ha az Iphone6-ot ki lehet hozni max 250$-ból,akkor ez legyen nagylelkűen 500,egyértelmű,hogy a Fackbookmár a világrajövetel előtt fejni akarja a tehenet,mert remeg attól,hogy nem kapja vissza a pénzét.(Sokáig tartott összerakni és nyakukon a konkurencia)
Adózásról meg annyit,hogy max 8% amcsiknál.
Német srác írta,hogy a 699€+szállítás végösszege neki 741€ lenne.
Noggle
Noggle 2016.01.07. 20:52
Fejlődés iránya: https://www.youtube.com/watch?v=ZFrkcCufwK4
Aki akarja, az megérti hogy mit akartam ezzel közölni.
ajánlott olvasnivaló