Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Need for Speed Most Wanted - most ingyen!

Az Origin On the House akció keretében bárki letöltheti a Criterion 2012-es játékát.

2016.02.03. 09:46 | szerző: Dino | kategória: Játék

Ahogy ismertetőnkben Sityi írta 3 évvel ezelőtt, a Criterion két klasszikust gyúrt össze, hogy elkészítse a 2012-es év Need for Speed Most Wanted játékát: az eredeti Most Wantedet, valamint korábbi szériájuk egyik tagját, a Burnout Paradise-ot. Az eredmény egy jól kinéző, élvezetes, de igazából nem sok újat nyújtó játék lett. Az Electronic Arts legújabb "On the House" akciója keretében most ezt a játékot töltheti le bárki ingyen - mindössze az Origin telepítésére és regisztrációra van szükség (ha még nem rendelkeznénk vele). Siessetek, mert szokás szerint ez az akció is csak korlátozott ideig tart!
» Az Origin On the House akció oldala.

Need for Speed Most Wanted (2012)
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Need for Speed Most Wanted (2012)

hozzászólások (8)

Noggle
Noggle 2016.02.03. 18:38
Köszönöm, hogy írtátok, különben észre sem vettem volna. Anno csak kipróbáltam, nekem tetszett. Igaz, hogy én az egész Need for speed szériából összesen 3-al játszottam (Need for speed 2, Hot Pursuit, Most Wanted).
szbszig
szbszig 2016.02.03. 19:05
Hát, én se sokkal többel. Ha mindegyik résszel játszottam volna, akkor ezt valószínűleg még hamarabb kinyomom. Így se mentem el a végéig, csak éppen néhány küldetést nyomtam le, meg autókáztam kicsit.
CarRoy
CarRoy 2016.02.06. 18:10
Mint sokaknak, nekem is talán az eredeti Most Wanted volt a kedvenc Need for Speed játékom, ezért erre az akcióra igencsak lelkesen csaptam le. Igaz, anno elég negatív hangvételű kritikákat kapott a cucc és már a különböző videósoktól látott anyagokból is lejött, hogy nem feltétlenül lett ütős ez az újragondolás. Ám mivel eleve rég játszottam bármilyen autós játékkal, így legalább az a tény kevésbé érintett, hogy okvetlenül is hasonlítgatom az 1 vagy 2 évvel ezelőtti részekhez fejlődés tekintetében; ragadjon meg a vezetés és versenyzés élménye, ennyi a lényeg.

Így kipróbálás után azonban marhára nem vagyok elégedett. Most én jöttem ki az autóvezetős rutinból vagy ez a játék mocskosul szívatós és kemény? Az eddig megtalált autók nagy részének irányítása rendesen hagy maga után kívánni valót és bizony már az easy versenyeken is szépen izzadtam az elején. Igaz, ez nem is feltétlen a kocsik vezethetőségnek tudható be, hanem annak a ténynek, hogy már a legkisebb koccanástól kapjuk az arcunkba a "Crashed" feliratot. Komolyan, már egy közepes sebességgel való karamboltól vagy lassításból történő ütközéstől is jön a pár másodperces játékmegszakítás és a legtöbb versenyen ezt elég kb. kétszer eljátszani és kezdheted is újra. Persze csak gyakorlat és koncentrálás kérdése az egész, de el nem bírom képzelni, hogy ha valaki leül ez elé kissé fáradtan vagy full casual-ként, akkor sikerélményt fog elérni. A rendőrök pedig szokás szerint elég kőagyúnak tűnnek, de cserébe már vagy 3-as szinten olyan agresszívak, hogy éles meccsen szépen meg bírják szívatni az embert; egy szögesdrót pl. szinte azonnali buktát jelent.

A járműfejlesztés is csupán alibiszinten van a játékban, ugyanis az összes autónál ugyanazon szisztéma alapján működik, és fixen ugyanazon nehézségi szintért ugyanazok az alkatrészek válnak elérhetővé. Láttam, hogy van megerősített karosszéria is, amivel gondolom jobban bírja a verda a strapát, de most tényleg pont az elején szenvedjek a papírverdámmal egy olyan fejlesztésért, amivel utána valószínűleg könnyebb lesz a játék? Így egyszerűen nincs normális nehézségi görbe, mert egy adott autóval addig kell próbálkozni egy-egy fejlesztésért elérni, amíg nem sikerül megcsinálni, nem pedig fokozatosan építheted/erősítheted a kocsid, mint a régi részben. Mondjuk nem tudom, mit csodálkozom, hisz az egész játék lényegében egy szabad módban történő "farmolás" és pontgyűjtés, mert az, hogy most van egy 10-es Most Wanted legyőzendő lista, sokat nem tesz hozzá a játékhoz.

Ahogy már írtátok, az egész játék olyan céltalannak, sótlannak és lelketlennek tűnik. Persze az előd is lényegében erről szólt (mármint adott szintre történő farmolásról), de most látszik, hogy mennyit dobott a körítésen az az élőszereplős sztoriszál, valamint a normális tuningolás és küllemcicomázás. Elég röhej, hogy a legjobban talán a plakátzúzásokat és az eldugott verdák felkutatását élvezem a legjobban, nem pedig magát a versenyzést. Nagy kár, hogy az eredeti játék sikerén felbuzdulva elkészítették ezt a "valamit" gondolván, hogy a név miatt majd úgyis megveszik az emberek a játékot.
Gobiakos
Gobiakos 2016.02.06. 18:30
Óriási +1! Ugyanígy látom én is.
Sityi
Sityi 2016.02.06. 23:00
Ez azért van, mert ez nem egy NFS, hanem egy Burnout (csak NFS "skint" kapott).
ajánlott olvasnivaló