Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Mediocre Monster a Kickstarteren

Milyen az élete egy szerepjáték szörnyének?

2016.03.07. 15:27 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Minden valamire való fantasy szerepjátékban halomra kaszabolhatjuk az orkokat, goblinokat, trollokat, sárkányokat és még egy sor más szörnyeteget. De két szabdalás és tőrdöfés között megálltunk-e valaha is, hogy egy pillanatra elgondolkozzunk rajta, vajon milyen élete lehet a kardunk hegyesebbik végén tartózkodó lénynek úgy egyébként?
Az Opal Squad csapatának épp ez járt a fejében, amikor új játékukat tervezgették, így született meg a Mediocre Monster ötlete. A játékban megismerhetjük a The Bestiary (stílusosan fordítsuk Szörny Rt-nek?) hétköznapjait, amely a világ első számú munkaerő-kölcsönzője szörnyeknek. A lények minden reggel munkára jelentkeznek az irodában, majd rangjuknak megfelelően valamely játék valamely nehézségi szintű küldetésére navigálják őket, hogy ott aztán egy csillogó páncélú lovag vagy egy hegyes süveget viselő mágus lemészárolja őket, vérbe fagyott holttestük pedig kámforrá váljon – hogy aztán másnap minden kezdődhessen elölről. A Mediocre Monsterben Gob életét követhetjük végig, aki egyszerű oktatómódi szörnyként kezdi meg pályafutását az oktatómódnak helyt adó erdőben, majd lassan lépdelni kezd felfelé a ranglétrán.
A játék az eddig látottak alapján zseniálisan figurázza ki a videojáték-ipar jellegzetességeit. Hogy a projekt végül teljes értékű játékká nőhesse ki magát, a fejlesztők a Kickstarterhez és ott a rajongókhoz fordultak. A kampány lassan féltávnál jár, a kitűzött 50 000 dolláros célból eddig bő 22 000 gyűlt össze, vagyis még bőven van idő és esély, hogy sikerrel záruljon a gyűjtés. A csapat a kampányt sem egészen úgy közelíti meg, ahogy azt mások szokták. A célkitűzések között sem extra pénzösszegeket értenek, hanem különböző feladatok elé állítják a rajongókat: az egyes célokért Facebook- és Twitter-megosztásokat kérnek, bizonyos számú támogatónak kell összegyűlnie, képeket kell beküldenünk. ■

hozzászólások (1)

Shadowguard
Shadowguard 2016.03.25. 23:20
Összejött \o/ Most már csak várni kell és reménykedni, hogy tényleg jó lesz.
ajánlott olvasnivaló