Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

VR

PlayStation VR PC-re is?

Elképzelhető, hogy a jövőben más platformokra is elérhető lesz a headset.

2016.03.28. 20:41 | szerző: GeryG | kategória: VR

Hivatalosan ma jelent meg az Oculus Rift, amelyet áprilisban követ a Vive. A harmadik szereplő a PlayStation VR, amely konkurenseivel ellentétben kizárólag a PlayStation 4-gyel kompatibilis – legalábbis egyelőre. A napokban a japán Nikkei magazin készített interjút a Sony egyik munkatársával, aki az ezt firtató kérdésre a következőt válaszolta:
„Mivel a PlayStation 4 sok elemében egyezik a PC-vel, a lehetőség adott. Jelenleg a játékokra koncentrálunk és most még nincs is mit bejelentenünk, de bizonyos területeken lesznek bővítések.”
A jövőben tehát könnyen elképzelhető, hogy valamilyen formában PC-hez is csatlakoztatni lehet majd a headsetet. Erre azonban minden bizonnyal még sokat kell várni, hiszen a konzolos premierre is csak ősszel kerül sor, a Sony pedig aligha fogja rögtön más platformokra is kiadni az eszközt. Némileg ide tartozó hír, hogy újabb forrás erősítette meg a napokban felbukkant pletykát, miszerint a Sony a PlayStation 4 új, erősebb verzióján dolgozik, amely már a 4K-s tartalmak és játékok kezelésére is alkalmas lesz. Emellett a PSVR-t is jobban fogja támogatni a jelenlegi konzolnál. A hírek szerint az új kiadás miatt nem áll le a „sima” PS4 gyártása sem, valamint a két változat játékai oda-vissza kompatibilisek lesznek. Így már három forrás is megerősítette a terveket, de a Sony továbbra is hallgat. Ha hinni lehet a pletykáknak, akkor a hivatalos bejelentésre még a PSVR októberi megjelenése előtt sort fognak keríteni. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Square Enix akció a Steamen, Bandai Namco a Humble Store-ban

Ezen a hétvégén a két japán kiadó játékait lehet olcsón begyűjteni.

JátszóDome: videón a Husk első órája

A Twin Peaks és a Silent Hill hangulatát ígérték a fejlesztők.

Tom Clancy’s Ghost Recon: Wildlands gépigény és nyílt béta

Jövő hétvégén tartja a nyílt bétát a Ubisoft, amelyhez részletes gépigényt is mellékeltek.

JátszóDome: ilyen a Sniper Elite 4 első fél órája

Még frissen, ropogósan belekezdtünk a Rebellion sorozatának új epizódjába.

JátszóDome: Resident Evil 7 - itt a vége

Utolsó részéhez ért a végigjátszás.