Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

gamescom 2016

Vikings - Wolves of Midgard

Vikings - Wolves of Midgard gamescomos élmények

Ígéretes hack’n’slash játék érkezik jövőre.

2016.08.23. 13:01 | szerző: GeryG | kategória: gamescom 2016

Az idei gamescomon több szerepjáték bemutatóján is megfordultunk, ezek közé tartozott a Kalypso Media standján helyet kapó Vikings – Wolves of Midgard is, amelyet a vezető programozó, Ján Turán mutatott be.
A játék története egy apró viking faluról szól, amelynek mi is lakói vagyunk. Épp szokásos vadászatról térünk vissza, amikor szörnyülködve látjuk, hogy a falut megtámadták és a lakosság nagy részét lemészárolták vagy elhurcolták. Nincs más hátra, mint a bosszú, amihez az első segítséget a falu kovácsa adja, aki útbaigazít minket, merre is induljunk. Kalandjaink során a korábbi lakókat kell megmentenünk és visszakísérnünk a faluba, akik ezután visszatérnek hétköznapi életükhöz. Általuk építhetjük újra egykori otthonunkat, mivel mindenki teszi a dolgát, valamilyen extra szolgáltatást nyújtva a falunak: kereskedő, kovács, gyógyító stb. Ezek műhelyeit és otthonait idővel fejleszthetjük is, így juthatunk később értékesebb felszerelésekhez.
Mivel egy Diablo-szerű akció-szerepjátékról van szó (vagyis a játékmenet, a látványvilág és a kameranézet is hasonló), nem maradhat el a karakterfejlődés sem. A fejlesztők nem a szokásos osztályválasztós megoldás mellett döntöttek, inkább picit variáltak rajta. Karakterünk (akinek külsejét azért alakíthatjuk) képességei és különleges támadásai a használt fegyverekhez kötődnek, vagyis ha lecseréljük azokat, elveszítjük a hozzájuk tartozó támadásokat is. Lesz varázslás is, ezt a pályákon szerzett rúnák és talizmánok segítségével hívhatjuk elő. A játék nem nyílt világban játszódik, előre definiált pályákat kapunk, előre lefektetett célokkal. Lesznek téli, fagyos pályák is, ahol nem csak a szörnyek (goblinok, farkasok, óriások, jégszörnyek és hasonlók) jelentenek ránk veszélyt, hanem a hideg is. Hogy ne fagyjunk halálra, időnként meg kell állnunk egy-egy tábortűz mellett, hogy felmelegedjünk. Ha egy pályán teljesítettünk minden fontos feladatot, később is visszatérhetünk, hogy a véletlenszerűen generált szörnyekkel csatázzunk vagy feltérképezzük a korábban még fel nem fedezett részeket is. Mindezt azonban mindig csak a sztori aktuális pályája előtti utolsó négy pályán tehetjük majd meg. A történetet egyébként barátainkkal közösen is teljesíthetjük, a kooperatív módba bármikor bárki be- vagy kiszállhat.
Manapság egyre több játék dolgozza fel a skandináv mitológiát, de a Vikings – Wolves of Midgardra a látottak alapján mindenképp érdemes lesz odafigyelni. A megjelenésre a tervek szerint 2017 első negyedévében számíthatunk PC-n, Macen és Linuxon, valamint PlayStation 4-en és Xbox One-on. ■

előző
következő
Vikings - Wolves of Midgard gamescomos élmények
Vikings - Wolves of Midgard gamescomos élményekVikings - Wolves of Midgard gamescomos élményekVikings - Wolves of Midgard gamescomos élményekVikings - Wolves of Midgard gamescomos élményekVikings - Wolves of Midgard gamescomos élményekVikings - Wolves of Midgard gamescomos élményekVikings - Wolves of Midgard gamescomos élményekVikings - Wolves of Midgard gamescomos élményekVikings - Wolves of Midgard gamescomos élményekVikings - Wolves of Midgard gamescomos élményekVikings - Wolves of Midgard gamescomos élményekVikings - Wolves of Midgard gamescomos élményekVikings - Wolves of Midgard gamescomos élményekVikings - Wolves of Midgard gamescomos élményekVikings - Wolves of Midgard gamescomos élményekVikings - Wolves of Midgard gamescomos élményekVikings - Wolves of Midgard gamescomos élmények
Vikings - Wolves of Midgard
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Vikings - Wolves of Midgard

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló