Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Kiszivárgott a Warcraft Adventures

A Blizzard 18 évvel ezelőtt lelőtt projektje felkerült egy rajongói fórumra.

2016.09.11. 09:45 | szerző: Zoo_Lee | kategória: Játék

A Warcraft mitológia egy különösen érdekes pontja a '90-es évek végén fejlesztett Warcraft Adventures: Lord of the Clans. A projekt egy kalandjáték volt, amely a mitológia később kulcsfontosságú karakterét, Thrallt tette meg főszereplőnek, megmutatta, milyen utat járt be, mire egyszerű rabszolgából az ork klánok vezérévé vált. A Blizzard azonban meggondolta magát - túl sok erőforrást felemésztő és kockázatos vállalkozásnak tartották a projektet, így azt hivatalosan is leállították - állítólag már majdnem befejezett állapotban.
Erre utalt egy orosz Youtube-felhasználó évekkel ezelőtt feltöltött végigjátszás sorozata is, amelyben részleteket töltött fel az ismeretlen forrásból beszerzett játékból. A játék természetesen ugyanúgy hozzáférhetetlen maradt, de sokakban felcsillant a remény, hogy az elveszett Warcraft kalandjátékból talán mégis létezik valahol az interneten egy befejezetlen, ám játszható változat. Sokan próbálták felkutatni ezt a verziót, a keresésük azonban a mai napig sikertelennek bizonyult.
Tegnap azonban a Scrolls of Lore fórum Warcraft Lore topicjába egy Reidor néven író orosz felhasználó (hogy ő állt-e az eredeti Youtube-os videósorozat mögött is, még nem tisztázott, bár nemrég kerültek fel ezzel a névvel is videók a játékról) belinkelt egy majdnem 600 megás feltöltést, amely állítása szerint a teljes, megjelenés előtti Warcraft Adventures játék - és bár a "túl szép hogy igaz legyen" típusú, orosz eredetű tömörített fájloktól minden internetező hátán feláll a szőr, úgy tűnik, a feltöltött csomag hiteles, ahogy azt időközben már több forrásból is megerősítették.
A történethez természetesen hozzátartozik, hogy a játék ebben a formában mérföldekre áll bármiféle legalitástól (mivel eleve kiadatlan címről van szó, még csak nem is azt a kétes biztonságú szürkezónát élvezi, mint a fejlesztők, kiadók által elhagyott abandonware címek) és valószínűleg nem kell sokat várnunk mielőtt az Activision-Blizzard ügyvédjei lecsapnak a fájlra. Az viszont biztosnak tűnik, hogy ezzel a váratlan fordulattal több ezer Warcraft rajongó álma vált valóra - az elveszett Warcraft játék létezik, játszható, és feltöltötték a netre. ■

hozzászólások (1)

szbszig
szbszig 2016.09.11. 15:28
Ez valószínűleg ugyanaz az orosz fazon, aki a videókat is feltöltötte a végigjátszásról. Nagyon sok a furcsaság ekörül a kicsempészett, félkész verzió körül. Többen is kérdezték tőle a rajongók közül, talán még én is, hogy honnan van a cucc, és hogy miért nem osztja meg a nézőközönséggel az egészet, miért csak videókat készít belőle, de ezekre a kérdésekre aztán sohasem válaszolt. Viszont egy-két éve befejezte a videósorozatot, és a saját elmondása szerint mindent bemutatott, minden átvezető animációt, párbeszédet, választási lehetőséget, amit ki lehetett hozni a játékból ebben az állapotában. Szóval olyan nagy reményeket ne tápláljon senki szerintem, aki most letölti, hogy egy csomó újdonságot fog tartalmazni a közzétett anyag! Aki követte a videókat az évek folyamán, az valószínűleg látott már mindent.
ajánlott olvasnivaló