Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Készül a Wasteland 3

A semmiből jött a népszerű szerepjáték folytatásának bejelentése.

2016.09.29. 10:28 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Minden poszt-apokaliptikus szerepjátékok ősatyja, a Wasteland immáron 28 éves. Az Interplay játékának bizony huszonhat évet kellett várnia a folytatásra, hiszen a Wasteland 2 csak 2014-ben érkezett meg az inXile Entertainment műhelyéből. A játék remekül sikerült és újra a köztudatba hozta a címet, amelyet addigra szinte teljesen elfelejtettek már a játékosok. Az inXile Entertainment az elmúlt időszakban leginkább a Torment: Tides of Numenera fejlesztése kapcsán szólalt meg, ám ez – mint mostanra kiderült – nem azt jelentette, hogy ez az egy játék készül a stúdiónál. Tegnap ugyanis bejelentették, hogy készül a Wasteland 3.
A harmadik rész története a rangerek November csapatáról fog szólni, akik Colorado elszigetelt vidékein rekedtek. A nukleáris tél tulajdonképpen egy fagyott pusztasággá változtatta az egykor napos vidéket, a katasztrófa pedig teljesen elzárta a ki- és bejárást a környékre. Ennek köszönhetően a külvilágnak fogalma sincs, hogy mi zajlik a térségben, hogy ott egyáltalán emberek élnek. A rangereknek itt kell helyt állnia és megalapítani a központjukat, felvenni a harcot a helyi bandákkal. Bár a sztorit a magányos farkasok is teljesíteni tudják majd MI által vezérelt társakkal, az egészet úgy építik fel, hogy a legjobb élményt kooperatív módban nyújtsa. A fejlesztők ígérete szerint a teljes kampányt végigjátszhatjuk egy barátunkkal az oldalunkon. Együtt indulhatunk a küldetésekre, amelyeken vagy végig összedolgozunk a nagyobb biztonság érdekében, vagy épp megosztjuk egymás közt a részfeladatokat, hogy mihamarabb végezzünk. A közös játék persze nem azt jelenti, hogy csak együtt játszhatunk, hiszen ha egyikünk nem ér rá, a másik akkor is útnak indulhat. Így mire a másik visszatér, akár alaposan meg is változhat a környék. A játékmenetről egyelőre keveset árultak el a készítők, de azt ígérik, alaposan megújul majd a párbeszéd-rendszer, és a körökre osztott harcrendszer is. Utóbbiban megjelennek majd a járművek is és a környezeti adottságok is sokkal nagyobb szerepet kapnak, mint az előző részben.
A Wasteland 2 egyike volt a legnagyobb Kickstarter-sikereknek, hiszen a 900 000 dolláros célkitűzéshez képest végül közel 3 000 000 dollárnál állt meg a gyűjtés. Ezt szeretnék megismételni a Wasteland 3 esetében is, csak épp egy másik platformon: a gyűjtést a Fig oldalán szervezik és október 5-én fog elrajtolni. A sikeréhez aligha férhet kétség, csak az a kérdés, hogy mennyi idő alatt gyűlik össze a kért összeg (sokak szerint ez pusztán órákba fog telni), valamint végül hol áll meg a mutató.
Arról egyelőre nincs hír, hogy játék mikor jelenhet meg, de ha 2017-ben is, akkor is csak az év vége felé van rá reális esély. De nem lepődnénk meg egy 2018-as premierdátumon sem. A célplatformok között a PC-PS4-X1 trió a legesélyesebb. ■

előző
következő
Készül a Wasteland 3
Készül a Wasteland 3Készül a Wasteland 3Készül a Wasteland 3Készül a Wasteland 3
Wasteland 3
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Wasteland 3

hozzászólások (1)

Aryx
Aryx 2016.09.29. 16:26
Na ez jó hír, a 2-t anno megvettem, nem bántam meg. Tetszik ez a havas Coloradós váltás, sosem értettem, hogy a posztapokaliptika műfajon belül miért csak sivatagban gondolkodnak, és a képek sem vészesek.
...viszont nem csak a párbeszéd-rendszert kéne megújítani, hanem normális, épkézláb dialógusokat is kellene hozzá írni, mert a 2-ben vmi hihetetlenül buta és ócska és óvódás párbeszédek voltak.
(Random kemény fiú beszólása: ez itt a mi játszóterünk, fizessetek, vagy kopjatok le!!! X(
Saját okos emberünk: nem játszani jöttünk. :I
Én magam előtt sóhajtva, IRL: jézusom... meg ilyenek voltak még, h "take a rest and watch the best!" :D )

Azt sem bánnám, ha az általunk irányított karaktereknek lenne valami jelleme, egyénisége, mert nagyon nem tetszett az sem, hogy Arizona megtisztítása után is bólintójánosokat irányítottunk.
Mondjuk a legnagyobb álmom úgysem fog megvalósulni: egy olyan crpg, ami nem feltétlenül open world, cserébe tényleg egy végtelenül hiteles világ vesz körbe. Olyan, amiben a fegyverkereskedő bezár éjszakára, és nem fogad el minden konzervnyitót. Olyan, amiben nem vagyunk kiszolgáltatva mindenféle jött-ment ember akaratának, nem vagyunk kötelesek a side questeket megoldani csak azért, hogy legyen elég XP-nk a main questekhez. Olyan, amiben az embereink 200 ellenfél lemészárlása után nem csak statiszkiailag, jellemileg is fejlődnek, változnak, ne adj isten önálló gondolataik támadnak. Ahol tekintélyt jelent a helyi lakosság számára, h igenis ezek itt 200 ellenfelet legyaktak a környéken, jobb lenne nem beszólni nekik, hogy tegyék el azt az rpg-t. Stb. stb. Asszem elkalandoztam. :)
ajánlott olvasnivaló