Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Az első The Last of Us: Part II infómorzsák

Öt évvel az első rész után vesszük fel újra a fonalat.

2016.12.05. 12:43 | GeryG | kategória: Játék

A hétvégén megrendezett PlayStation Experience-n több nagyszerű bejelentésnek is szemtanúi lehettünk. Ezek közül is talán a legnagyobb visszhangot az új Uncharted: The Lost Legacy, valamint a Naughty Dog másik újdonsága, a The Last of Us: Part II keltette. Utóbbi egy olyan előzetessel mutatkozott be, amelybe minden rajongó beleborzongott. Természetesen ismét az első – és eddig egyetlennek hitt – epizód két főhősét, Joelt és Ellie-t köszönthettük újra, ám a jelek szerint ezúttal a lány kapja majd a nagyobb szerepet. A show-n megjelent a stúdió vezető munkatársa és írója, Neil Druckmann, valamint a két főszereplőt megformáló Troy Baker és Ashley Johnson is. Hármukkal közel háromnegyed órán át beszélgettek, ez alatt több érdekes részletre is fény derült.

A The Last of Us: Part II öt évvel az első rész eseményei után veszik fel a fonalat. Talán most már nem árulok el nagy titkot azzal, hogy az első részben Joel azért viszi a Fireflies csapatához Ellie-t, hogy megfejthessék az akkor még épp csak tizennégy éves kislány immunitásának okát az egyébként az emberi társadalmat a pusztulásba taszító vírussal szemben. Ám végül menekülniük kell a szentjánosbogarak elől. Az új rész első előzetesében – amelyet a hírek szerint eredetileg csak a 2017-es E3-on terveztek bemutatni – Ellie egy üres családi ház egyik szobájában ücsörög, körülötte pedig hullák hevernek mindenfelé. A látottak alapján nem tűnnek fertőzöttnek, így esélyes, hogy a Fireflies kötelékébe tartoztak és még mindig az immár tizenkilenc éves lány nyomában voltak. Csak épp ők húzták a rövidebbet. Ennek fényében pedig külön érdekes kérdés, hogy kire gondolt Ellie, mikor a video vége felé közli Joellel: „Meg fogom keresni és meg fogom ölni mindet!”. A Fireflies embereire céloz? Esetleg az összes fertőzöttre? Vagy valami egészen új veszedelemmel néznek szembe?
Az előző résszel ellentétben, ahol a történet alapvetően Joel és Ellie egyre erősödő kötelékére koncentrált, addig a folytatás sztorija sokkal inkább a bosszúra és a haragra összpontosít majd. A hírek szerint ezúttal már Ellie-t fogjuk irányítani (ezt egy fejezet erejéig megtehettük az első részben is, de ott leginkább Joel bőrébe bújhattunk).
A The Last of Us rajongói évek óta találgattak, hogy készül-e valaha is folytatás, hiszen a Naughty Dog akkoriban arról beszélt, hogy egyetlen játékban gondolkoznak csupán. Most szerencsére kiderült, hogy meggondolták magukat, ennek pedig jó oka volt. Druckmann elmondása szerint rengeteg ötlet megfordult a fejükben az évek során, de ezek egyike sem ütötte meg a mércét. Mostanra viszont egy olyan új történet állt össze, amelyben maximálisan hisznek és bíznak benne, hogy a rajongók is elégedettek lesznek vele. Náluk jobban ugyanis senki nem szeretheti Joelt és Ellie-t, így csakis akkor vághattak bele a folytatás elkészítésébe, ha a legjobb sztorit találják ki hozzá.
A The Last of Us: Part II megjelenéséről még nagyon korai lenne beszélni, ugyanis a projekt még nagyon az elején jár. Ennek fényében egy 2017 őszi premier lehet a legoptimistább becslés is, de a 2018-as megjelenésre jóval nagyobb az esély. Ha megfigyeljük a stúdió Uncharted: Drake’s Fortune óta jellemző időzítését, látható, hogy eleinte őszre lőtték be a megjelenéseket, de az utóbbi játékok egyre korábbra tolódtak: a The Last of Us 2013 júniusában (ennek Remastered kiadása pedig egy évvel később júliusban), míg az Uncharted 4: A Thief’s End idén májusban került a boltokba. Ha ezt a tendenciát folytatják, egy 2018 tavaszi premier elég valószínűnek tűnhet. Meglátjuk. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

The Last of Us: Part II
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
The Last of Us: Part II

hozzászólások (1)

Artyom
Artyom 2016.12.05. 21:35
Ellie jó csufi lett. :D
ajánlott olvasnivaló