Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Titanfall: Assault

Napokon belül jön a Titanfall: Assault

A Titanfall: Frontline törlése után kezdtek bele a mellékág fejlesztésébe, amelynek premierje már a nyakunkon van.

2017.08.07. 15:41 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Respawn Entertainment eddig két játékot tett le az asztalra: a Titanfallt és a Titanfall 2-t. Előbbi közepesen, utóbbi már lényegesen jobban sikerült, de az jó kérdés, hogy a stúdió képes lehet-e bármilyen más műfajban is maradandót alkotni. Egyelőre viszont semmi okuk erre, hiszen a Titanfall univerzum is bőven szolgáltat mesélnivalót nekik.

Még tavaly ősszel jelentették be, hogy készül a Titanfall: Frontline, amely a fő széria mellékágaként egészen más játékmenetet kínált volna mobil platformokon. Azért a feltételes mód, mert a projektet alig néhány hónappal később el is törölték. Ennek hamvaiból születhetett meg végül a Titanfall: Assault, amely a hírek szerint napokon belül meg is jelenik. Egy felülnézetes stratégiai játékról van szó, amelyben egy kisebb csapatot kell irányítanunk és velük területeket elfoglalnunk. Emellett erőforrásainkat is menedzselnünk kell, míg a harcok során különféle kártyákat vethetünk be, hogy előnyhöz jussunk. A felfedezésre váró területek ismerősek lehetnek a korábbi játékokból, de találkozhatunk ismerős arcokkal is.

A Titanfall: Assault iOS-re és Androidra készül, és augusztus 10-én fog megjelenni. Aki Androidra előregisztrálja magát a játékra, az egy exkluzív titánt is kap a premierkor. ■

előző
következő
Napokon belül jön a Titanfall: Assault
Napokon belül jön a Titanfall: AssaultNapokon belül jön a Titanfall: AssaultNapokon belül jön a Titanfall: AssaultNapokon belül jön a Titanfall: AssaultNapokon belül jön a Titanfall: Assault

hozzászólások (4)

ivanova36
ivanova36 2017.08.08. 12:52
Előreg megtörtént, holnapután meglátjuk mi lesz belőle.
ivanova36
ivanova36 2017.08.14. 08:58
Kipróbálva és vegyesek az első benyomások.

Az egész noha stratégiai játékként van beharangozva, inkább egy gyors pörgős real time taktikai, megkavarva a manapság divatos ládanyitogatós-kártyagyűjtögetős-prémiumfizetőeszközös-freetoplay-towerdefense elemekkel.

A játékmeneten az oktatórész szépen végigvezet, érthetően megtanítja az alapokat, majd hozzánk vág egy alap "paklit" és hajrá, lehet menni randomozni, kezdetben csak egy pályán. Keverten fogom használni a pakli, egység, osztag megnevezéseket, mert még nem tisztázódott bennem, hogy ez egy látványos kártyás játék, animált csatákkal a "lapok", "egységek" között, vagy egy taktikai lövölde ahol az egységkezelést kártyás játékokra jellemző módon oldották meg.

A játékmenet nem túl bonyolult. A cél hogy az adott pályán mielőbb összeszedj 100 pontot, illetve ennek elérésében megakadályozd az ellenfelet. Pontokat a pályán található elfoglalható "pontok" elfoglalása és megtartása után kapsz. Foglalni pedig úgy lehet hogy egy egységet odaküldesz, vagy a foglalandó pontra ledobsz. Alternatív győzési lehetőség, ha az ellenfél bázisát bedarálod, amely a pálya másik végén van. Persze így lehet veszteni is.

A "pakli" küldetésekért és győzelmekért kapott ládákból kieső lapokkal bővíthető, fejleszthető. Meg persze prémium fizetőeszköz használatával. Nem csak a pakliba kerülhetnek be új lapok, hanem a lapok, maguk is fejleszthetők, így lesznek a bevethető egységek erősebbek. A többi kártyajátékhoz hasonlóan, pakliból lehet összeállítani a bevetni kívánt osztagunkat, ügyelve, hogy a játékmenet minden aspektusát lefedjük velük.
A pakli és a bevethető osztag három részre van osztva. Az adott részből adott számú lapot vihetünk magunkkal, és azok rotálódnak illetve visszakerülnek a pakliba, ha már nincsenek lent a játéktéren (meghalnak, szétrobbannak).
Pilota: 3 pilotát vihetünk magunkkal, melyek fő képessége a Titanfall 1-2-ből ismert mászás, falonfutás. A pálya tereptárgyain viszonylag gyorsan át tudnak kelni, illetve rendelkeznek további specializáciokkal is, mint pl kifejezetten másik pilota elleni harc, vagy foglaláskor öngyógyítás, erősítéshívás. Pont elfoglalása után indul a következő pontra, közbeavatkozás nélkül. Ledobáskor a bázisunkra érkeznek és onnan indulnak a kijelölt hely felé, árkon bokron, épületeken át.
Titan: 3 titan vihető egy csatába, melyek persze nem vethetők be a csata elején, de közepétől kezdve jól ledobott titánok meg tudják fordítani a csata kimenetelét. Egy titán egy specializációval bír, így mérlegelni kell már az osztag összeállításakor, hogy melyik fajta titánt visszük magunkkal. Van amely gyalogosokra vadászik, van amely épületekre-őrtornyokra, és van amely másik titánra. Azok a titánok amikkel eddig találkoztam, csak az utakon közlekedtek, legfeljebb át tudnak lőni az épületeken, így jól elhelyezett titánelhárító őrtornyokkal máris towerdefensezhetünk egyet. Ledobni max félpályáig lehet őket, onnan indulnak meg a céljuk felé.
Egyéb: 4 ilyen egységet választhatunk és ide tartoznak a közkatonák, titánelhárító gyalogosok, de a lerakható őrtornyok és ledobható rakéták is. Mindegyikből van gyalogos és titán elleni. Bárhová ledobhatod őket, ott maradnak, nem moccannak, esetleg felrobbannak ha rakéta :)

Minél erősebb egy lap, annál drágább, így nem biztos hogy érdemes csupa olcsó lappal-egységgel menni csatába, hiszen egy komolyabb titán (6 költséges) végigdöngethet simán a pályán úgy, hogy az olcsó egységek (2 kötséges) meg sem tudják karcolni.

Van negatívum is sajnos.
-Mobilon a térerőváltozást rosszul kezeli, pillanatnyi kapcsolatmegszakadás is 4 percnyi reconnectet eredményez, ám a meccs ekkor sem áll, az ellenfél vígan pakolhat le egységeket, titánokat.
-További probléma az MM. Kezdőként is belefutottam két-három lilalapos ellenfélbe, feltehetően az előregisztráció során kapott 1 db lila titánomnak köszönhetően (közelharci gyalogos- és épületégető), amely amúgy nagyon jó lenne, ha nem lenne vele egyenértékű, sokkal jobb sniper titan ami átlő épületeken és fél pályáról.
-Prémium fizetőeszköz használatát eléggé sok helyen nyomatja, de még nem bántóan, bár ha sokat nyersz, a nyerésért kapott ládáidat nem tudod akármikor kinyitni. Vagy fizetsz, vagy vársz két és fél órát. Egy meccs kb 8 perc. Összesen lehet 4 ládád.
-1 GB tárhely kell neki
ivanova36
ivanova36 2017.08.16. 11:37
Pár napnyi intenzív játék után a fentiekhez némi hozzáfűzni való:
- MM továbbra is gond, szintbeli ellenfeleimnek sokkal magasabb szintű lapjai vannak, nem ám 1-2 szinttel, hanem 5-6-7-el is simán. Kb 10 szint van, 2es szinten vagyok jelenleg, ellenfélnél meg megjelennek 6-7-8-as lapok is. Azokat az egységeket meg nehéz, ha nem lehetetlen gyorsan a rendelkezésre álló lapokkal lerendezni, így gyakran megesik, hogy pl egy Sniper Ion titan megfordítja a meccset, az én káromra. Róla azt kell tudni, hogy fél pályás lőtávolsága van, amire ráfordul két lövéssel kiszedi és 7 szinttel magasabbra van besorolva kb, 9esre.
- disconnectek, join match közbeni beragadás egyre sűrűbb, app kilövés sem segít, lévén szerveren beragadva maradsz
- napi xp limit, láda darabszám limit
- rendszerint nem használt egységekhez kapok fejlesztést a kinyitott ládákból, így a paklim nem fejlődik
- néha megadja a 100as győzelmet 97 pontról, néha 99nél is vár 20-30 másodpercet mire megadja
- ellenfelek egységei rendszerint 1-2 szinttel fejlettebbek az enyéimnél, így ugyanazokat az egységeket egymásnak küldve "1v1"-ben, rendszerint az enyéim alul maradnak
ivanova36
ivanova36 2017.08.21. 07:15
És el is jutottam addig hogy végül letöröltem. Az utolsó löketek időrendben:
- egy disconnect, álló helyzetben, semmi mozgás, egyszer csak a csata kezdete után kidob, 4 perc visszacsatlakozás, persze az ellenfél már 86:0-ra vezet, 3 titánja öli a bázist, bukta, tiszta sor, -42 trophy
- ellenfél nálam 100 trophyval gyengébben van besorolva, meccs közben meg szórja levelé a gold 1-2-es lapokat, kb 6-8 szinttel nagyobbakat, amiket ugye nem lehet lekezelni bronze3-as lapokkal kellően gyorsan, így az is bukta, -36 trophy
- harmadik és utolsó meccs, viszonylagos kiegyenlített küzdelem, míg az ellenfél le nem dob egy silver2-es titánt. Sikerült feltartani, nyertem, 100:45-re, +30 trophy.

Lehet majd visszanézek rá, bár ezek után erősen p2w illatú a dolog, ugyanis ahogy nézem, a pénzért vett csomagokban lévő lapoknál nem veszi figyelembe a besorolásod, akármekkora szinten használhatod. Így ha mondjuk vettél egy ládát és abban volt pár silver-gold lap, használhatod őket akkor is, ha most kezded a gamet, bronze1-en.
Vereségért több levonás, mint győzelemért, ráadásul úgy, hogy dc után visszacsatlakozás annyi ideig tart hogy a meccset jóformán biztosan elbukod. Egy bukta kiegyenlítéséhez két győzelem kellene, ami a fentiek fényében nem igazán fog összejönni, így az előrehaladás is kétséges.

Uninstall.
ajánlott olvasnivaló