Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Football Manager 2018

Újabb infók a Football Manager 2018-ról

A csapaton belüli összhang sokkal dinamikusabban változik majd, és sokkal nagyobb hatással lesz a játékosok teljesítményére.

2017.10.10. 15:23 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Az SI Games eddig nem kényeztette el a rajongókat, már ami a Football Manager 2018-at illeti. A bejelentés óta alig árultak el valamit a játékról, az eddigi egyetlen trailerből sem derült ki lényegében semmi. Tegnap azonban érkezett egy újabb előzetes, amely már sokkal érdekesebb és tanulságosabb. Ebben már tényleg a játék újdonságairól, pontosabban azok közül egyről van szó részletesebben.

A Football Managerben mindig is fontos szerepet játszott a csapaton belüli hangulat, ám ez idén jelentősen kibővül és át is alakul. Új menüpontként megjelenik a csapatdinamika, amely tulajdonképpen a játékosok lelki állapotát takarja. Erre rengeteg tényező fog hatni, valamint a csapaton belüli összhang hatással lesz a játékosok teljesítményére. Számítani fog, hogy milyen összetételű a gárda korosztály, származás és habitus szerint. A közel azonos korú és ugyanabból az országból származó játékosok sokkal hamarabb csiszolódnak össze, így hamarabb érnek el jobb teljesítményt is. Ugyanígy szerepe lesz a velünk való kapcsolatuknak is, amin folyamatosan dolgoznunk kell majd.

Újdonságként megjelennek a különböző szerepek a csapaton belül. Lesznek vezéregyéniségek, akikre mindenki felnéz, akik a legnagyobb befolyással bírnak az öltözőben. A hierarchiában alattuk lesznek a kisebb befolyással rendelkező, de meghatározó személyek, majd legalul az őket csendben követő társaik. A menedzsernek célszerű lesz mindig a legbefolyásosabb játékosokkal a legjobb viszonyt kialakítani, hiszen így a többieket is könnyebb lesz meggyőzni. Emellett ezektől a játékosoktól tanácsokat is kérhetünk bizonyos helyzetek megoldására. Annak is lesz jelentősége, hogy milyen habitusú új játékosokat igazolunk, hiszen egy nehezen beilleszkedő, a többiektől nagyon idegen személy könnyen megbonthatja a csapategységet. Ennek pedig a pályán is lesz látszatja.

A Football Manager 2018 pontosan egy hónap múlva, november 10-én fog megjelenni, így várhatóan a következő hetekben felgyorsul majd az információáramlás a fejlesztők irányából. ■

Football Manager 2018
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Football Manager 2018

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló