25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

DLC a GTA V egyszemélyes részéhez? Kizárt.

Bár a Rockstar évekkel ezelőtt még nem zárkózott el teljesen a lehetőségtől, mostanra biztossá vált, hogy sosem bővül majd Trevor, Michael és Franklin története.

Írta: GeryG 1 hozzászólás

2013 szeptemberében jelent meg az előző konzolgenerációra a Rockstar Games eddigi legutolsó játéka, a Grand Theft Auto V. A játék bő egy évvel később érkezett meg az aktuális konzolgenerációra, majd ismét fél évnek el kellett telnie, hogy a legteljesebb formában PC-re is elérhetővé váljon. Bár a játék egy nagyon erős és hosszú egyszemélyes kampánnyal rendelkezett, a mai napig a GTA Online tartja tűzben a rajongókat, amely az évek során rengeteget fejlődött és bővült.

A Rockstar Games néhány évvel ezelőtt még úgy fogalmazott, hogy nem zárják ki egy az egyszemélyes kampányt bővítő DLC vagy kiegészítő elkészítését. Ám ez mind a mai napig nem érkezett meg, és most már egészen biztosak lehetünk benne, hogy soha nem is fog. Erről a stúdió részéről Imran Sarwar beszélt egy interjú során.

Bár a Rockstar csapata elhivatott az egyszemélyes tartalmak mellett, több oka is van, amiért végül a GTA V nem kapott és nem is kaphat már ilyen jellegű kiegészítőt. Az egyik, hogy megítélésük szerint Michael, Trevor és Franklin története már most is egy nagyon összetett, kerek egészet alkot, amit nehéz lenne tovább bővíteni. Olyan minőségű és mélységű kiegészítőt készíteni, amire a rajongók vágynának, egyszerűen nem tudnak a jelenlegi kapacitásukkal lerakni az asztalra. A stúdió egyik fele ugyanis a GTA Online további támogatására koncentrál, míg a másik javában dolgozik a Red Dead Redemption 2-n. Ugyanakkor Sarwar azt is hozzátette, hogy a jövőbeli projektjeik esetében szeretnének majd egyszemélyes DLC-ket is készíteni.

Az már más kérdés, hogy ezt annak idején a GTA V kapcsán is elmondták…

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

Grand Theft Auto V

Platform:

Fejlesztő: Rockstar Games

Kiadó: Rockstar Games

Megjelenés:
2013. szeptember 17. PS3, X360
2014. november 18. PS4, X1
2015. április 14. PC
2022. március 15. PS5, XSX

» Tovább a játék adatlapjára

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

ivanova36
ivanova36 [1321]
"Michael, Trevor és Franklin története már most is egy nagyon összetett, kerek egészet alkot" - ettől még mehetne tovább a történet a kampány során hozott döntések fényében. Ott a nagy játéktér, nem kellenek új területek, bőven lehetne azon is tovább mesélni a folytatást.
Hogy alakul tovább a sorsuk, melyik karakter merre megy tovább? Összeálnak-e újabb balhékra? Átveszik-e a várost, vagy inkább visszatérnek a pitiáner kis életükhöz? Michael továbbra is tanítgatja Franklint, vagy már megtanította amire lehetett? Franklin merre megy tovább? Marad az "öreggel/öregekkel" vagy új csapatot szervez? Esetleg egyedül nyomja tovább? Trevor visszamegy főzőcskézni a pusztába vagy marad és a nagyvárosban okoz káoszt, pánikot?
megannyi kérdés...
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (1 db)