Pokemon Let's Go
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Tavasztól a HP OMEN gépekről is streamelhetőek lesznek a játékok

Tavasztól a HP OMEN gépekről is streamelhetőek lesznek a játékok

Akár 1080p-ben, 60 fps-sel is játszhatunk egy gyenge masinán.

2018.01.11. 14:42 | szerző: Dino | kategória: Játék

A HP gőzerővel nyomul a gamer piacon alig pár éve bevezetett OMEN márkanevével. A CES során jelentették be, hogy tavasszal kibővül OMEN Command Center szoftverük, mégpedig az OMEN Game Stream funkcióval. Ez igazából nem egy újdonság, hiszen az NVIDIA és részben a Steam is megvalósított már ilyet: OMEN gamer gépünkről bármilyen Windows 10-es masinára streamelhetjük játékainkat - akár az interneten keresztül is (feltételezve, hogy megfelelő sávszélesség áll rendelkezésre).

A HP a Parsec tömörítési megoldását alkalmazza, amelynek segítségével 1080p-s videót 60 fps mellett képes továbbítani, amihez a hírek szerint 25 Mbit/sec sávszélességre lesz szükség. A kliensen a netkapcsolat mellett mindössze a megfelelő szoftverre van szükség, nem kell semmilyen erős videokártyára, elég egy szimpla alaplapra integrált videovezérlő is. Windows 10-es PC-n az OMEN alkalmazását kell telepíteni, de a Parsec szoftverével akár Androidon vagy Linuxon is elérhetővé válik gamer számítógépünk. ■

hozzászólások (1)

Sityi
Sityi 2018.01.11. 15:38
Steamen csak belső hálózaton tudunk streamelni, Interneten keresztül nem. A Rainway lesz még érdekes ebből a szempontból, elvileg 20-án indul a nyílt bétateszt.
ajánlott olvasnivaló