Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü

Telefonból laptop – Project Linda a Razertől

Telefonból laptop – Project Linda a Razertől

A Razer tavaly ősszel jelentette be első mobiltelefonján, amelyből most egy dokkolós megoldással laptopot is faragnak.

2018.01.12. 15:58 | szerző: GeryG | kategória: Kütyü

A Razer novemberben mutatta be, ők milyennek képzelnek el egy okostelefont. Mivel a cég mindig is a játékosok igényeit igyekezett kielégíteni, így a telefon is egy igazi erőműnek számít a maga 8 GB memóriájával, 1440p-s 120 Hz-es kijelzőjével és Snapdragon 835 processzorával.

Az idei CES-en ismét középpontba került a telefon, ám egy picit más formában. A Project Linda ugyanis egy laptop, amelynek központi eleme a korábban bemutatott telefon. A hordozható számítógép első ránézésre megszólalásig hasonlít a Razer Blade Stealth-hez, ám a touchpad helyén egy dokkolót találunk. Ide csatlakoztathatjuk USB-C porton a Razer Phone-t, amellyel életre kelthetjük a számítógépet. A telefon adja a rendszer magját, a csatlakozás után tükrözi a képernyőt, valamint egyben touchpadként is szolgál. A Project Linda egy 13,3 colos 1080p-s, 60 Hz-es kijelzőből, egy RGB-billentyűzetből, egy 2 GB-os SSD-ből és egy beépített akkumulátorból áll. Utóbbival a fejlesztők ígérete szerint háromszor is teljesen feltölthetjük majd a telefont. Természetesen USB 3.0 és 3,5 mm-es jack csatlakozót is találunk, előbbivel akár egeret is köthetünk a gépre. A Razer Phone kijelzője 1440p-s felbontást és 120 Hz-es frissítést támogat, addig a laptop egyelőre csak 1080p-t és 60 Hz-et. Ezen azonban a fejlesztők a közeljövőben módosítani fognak, hogy eltűntessék a különbséget.

A Razer nem először kísérletezik laptopokkal és számítógépekkel, hiszen korábban terveztek modulárisan felépülő számítógépházat, valamint három kijelzővel rendelkező laptopot is. Előbbi a Project Christine, utóbbi a Project Valerie nevet viselték. Arról egyelőre nincs hír, hogy társuk, a Projekt Linda mikor kerülhet a boltok polcaira és milyen árcédulát kap. Ha kap egyáltalán, hiszen egyelőre csak egy prototípusról beszélhetünk. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló