Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Megváltoztak a Steam adatvédelmi beállításai, lőttek a SteamSpynak

Megváltoztak a Steam adatvédelmi beállításai, lőttek a SteamSpynak

Több lehetőséget kapunk a rólunk megjelenő infók szabályozására.

2018.04.11. 15:32 | szerző: Dino | kategória: Játék

Kibővítette az adatvédelmi beállítási lehetőségeket a Steam, még több lehetőséget adva felhasználóinak azzal kapcsolatban, hogy mit tesznek láthatóvá a többi felhasználó számára. Így külön meghatározhatjuk, hogy milyen felhasználói kör (csak barátok, mindenki vagy senki) láthassa adatlapunkat, játéklistánkat, vagy azt, hogy mennyit játszottunk egy-egy játékkal. A beállításokat tartalmazó oldal részletes magyarázatot is tartalmaz, hogy melyik opció mit jelent. Blogbejegyzésükben emellett egy később megjelenő fejlesztést is elárultak: az online/away/offline opciók mellé egy invisible mód is érkezik majd - ha ezt választjuk, mások offline-nak látnak, de mi láthatjuk barátaink státuszát (persze csak azokét, akik nem váltottak szintén láthatatlanra).

Nem mondhatni ugyanakkor, hogy nagyon örült a mai változtatásoknak Sergey Galyonkin, a SteamSpy oldal üzemeltetője. A Steamről adatokat gyűjtő, és ez alapján például az egyes játékok vásárlási mennyiségeit kikalkuláló site ugyanis a változásoknak köszönhetően gyakorlatilag lehúzhatja a rolót. Mivel az új alapbeállítással már nem publikusak a felhasználók játéklistái, így a szükséges adatokat nem tudja beszerezni a SteamSpy. Az oldal emiatt mostantól archívumként funkcionál, és nem valószínű, hogy a későbbiekben ismét régi céljával üzemeljen. ■

hozzászólások (2)

Sityi
Sityi 2018.04.11. 16:31
Nem vitatom, szükség van erre is - de nem tolták kicsit túl a dolgot, hogy mindenkié privát / friends only lett? A Steam Spynak Érdekes és hasznos volt - szakmabelieknek is! Amúgy meg a nerdökön és a geekeken kívül kit érdekel, hogy mivel és mennyit játszol? (Oké, vannak kivételek - a Shower With Your Dad Simulatort vagy a Genital Joustingot én is letagadnám...)
TheHolyOne
TheHolyOne 2018.04.15. 09:28
Hogy kit érdekel? Az egyes játékok Steam fórumain konkrétan minden második "érv" az, hogy "fogjad be, mert csak x órát játszottál a játékkal."

Személy szerint ezért van a saját profilom privátra állítva. :-)
ajánlott olvasnivaló