Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Cyberpunk 2077

Részletes karakterszerkesztő a Cyberpunk 2077-ben

Minél többet tudunk meg a játékról, annál nehezebbé válik a várakozás.

2018.07.13. 23:29 | GeryG | kategória: Játék

Ha van olyan játék, amit a világ minden pontján ugyanúgy milliók várnak, akkor az a Half Life 3 Cyberpunk 2077. A CD Projekt RED hosszú évek óta dolgozik rajta, de egészen az idei E3-ig érdemi információt nem kaptunk róla. Sajnos hiába a sok éves munka, egyelőre még mindig csak a projekt elején járnak, vagyis még akár évek is eltelhetnek a premierig. De ez annak fényében, hogy mekkora kaliberű játékról is van szó, nem is annyira meglepő.

A napokban újabb részletekre derült fény, ezúttal a szerepjátékos vonallal kapcsolatban. A stúdió korábbi sorozata, a The Witcher trilógia esetében ugyebár nem kaptunk karakterszerkesztőt, hiszen a főhős mindig adott volt. Most viszont mi határozhatjuk meg, hogy miféle főszereplővel szeretnénk nekivágni a cyberpunk kalandoknak. Ennek megfelelően kapunk egy egészen részletes karakterszerkesztőt. Első körben karakterünk nemét és kinézetét adhatjuk meg, bár az egyelőre nem tisztázott, hogy ezt milyen részletességig alakíthatjuk. Az viszont mindenképpen érdekes, hogy a hírek szerint a nemünk hatással lesz bizonyos küldetésekre és eseményekre a sztoriban. Ugyanígy számítani fog a ruhánk is, amely az utcai megítélésünkre is hatással lesz. Hogy lesz-e tényleges befolyása a képességeinkre, egyelőre nem tudni. Lesznek tetoválások és smink is.

Természetesen lesz karakterfejlődés is, tapasztalati pontjainkat hat kategóriában oszthatjuk szét: strenght, constitution, intelligence, reflex, tech és cool. Ezek mellett perkjeink alapján három karakterosztály valamelyikébe kerülünk: solo, netrunner vagy techie. Hősünk személyiségéhez meg kell majd adnunk az élettörténetét is, vagyis vélhetően választhatunk majd előre definiált háttérsztorik közül.

Végül meg kell említeni karakterünk otthonát is, mert ez is kiemelt szerepet fog játszani. A hírek szerint több lakásunk is lehet majd, amelyek között a sztori előrehaladtával költözhetünk. A lakások fejleszthetőek és bővíthetőek lesznek, itt tárolhatjuk fegyvereinket és alakíthatjuk megjelenésünket. Arról nincs hír, hogy a berendezési tárgyakat is variálhatjuk-e.

A Cyberpunk 2077 tehát egy kőkemény szerepjáték lesz. Ennek tudatában még hosszabbnak tűnik a megjelenésig hátralévő idő, amiről tulajdonképpen azt sem tudjuk, meddig tart… ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Cyberpunk 2077
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Cyberpunk 2077

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló