Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Üzleti

Csak konkrét megjelenési dátummal hirdethetnek előrendelést a német boltok

Csak konkrét megjelenési dátummal hirdethetnek előrendelést a német boltok

Természetesen a játékokra is vonatkozik a szabályozás.

2018.07.16. 21:57 | Dino | kategória: Üzleti

Észak-Rajna-Vesztfália fogyasztóvédelmi hatóságának vizsgálatára született meg pár hónappal ezelőtt a müncheni tartományi legfelsőbb bíróságán az a döntés, miszerint ezentúl a német online áruházak nem írhatnak oda bizonytalan dátumokat a meghirdetett termékekhez. Azaz nem szerepelhet ott az például, hogy "szállítás hamarosan", hiszen nem derül ki ebből, hogy napokon vagy heteken belül, esetleg hónapok múlva küldik ki a terméket.

Az eset még egy 2016-os vásárlói panasz nyomán indult, amikor a Media Markt weboldalán meghirdették a Samsung Galaxy S6 telefont 499 eurós áron, a megrendelésen gondolkodó vásárlókat viszont mindössze arról tájékoztatták, hogy "A termék hamarosan elérhető lesz, foglaljon le magának egy példányt." A bíróság döntése nyomán mostantól mindenképpen konkrét dátumot kell megjelölni a szállítás legkésőbbi időpontjának.

A döntés természetesen a játékszoftvereket is érinti, így a német üzletek nem vehetnek fel előrendelést olyan játékokra, mint például a Cyberpunk 2077 vagy a Death Stranding, amelyeket bár már bejelentettek, de a megjelenési dátumukat még nem ismerjük. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló