Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

A Havas Interactive újdonságai

2000.09.04. 00:00 | Dino | kategória: Egyéb

Most se valami nagy, látványos standon vett részt a Havas Interactive a kiállításon, a sajtó számára azonban tartogattak néhány új bejelentést, melyeket meg is lehetett nézni.

Legfontosabb új bejelentés talán a Half-Life engine-jére épülő Gunman Chronicles, melyet a Rewolf Software fejleszt. A játék hasonlóan történet-orientált lesz, azonban sokkal nagyobb területen játszódik, mint nagy sikereket elért elődje. A sci-fi környezetben játszódó Gunman Chroniclesben négy felfedezetlen bolygón várnak ránk a kalandok, valamint legalább harmincféle szörny. Hálózatban 32 játékos lőheti egymást, akár LAN-on, akár az interneten. A játék megjelenése ez év őszére várható.

Másik újdonság a Warrior Kings, mely egy valós idejű startégiai játék, amelyben középkori hadsereggel vehetjük fel a harcot a gonosz erőivel szemben, de persze a sötét oldalt is választhatjuk. A játék első ránézésre nagy hasonlóságot mutat a nagy sikerű Shogunnal: ugyanúgy formációkba rendezhetjük csapatainkat, és az irányítás is nagyon hasonló, azonban itt nagyobb szerepet kap az erőforrásokkal való gazdálkodás, és az egyes emberek irányítása is. A játékot a Black Cactus kb. 2 éve kezdte fejleszteni, és várhatóan fél év van még hátra.

A Zeus: Master of Olympus, az Impressions Games következő városépítős játéka nagyon találóan fűzi a települések fejlesztéséhez a görög kultúra jellegzetességeit. A város felépítésekor az eddig jól megszokott épülettípusokat használhatjuk fel, viszont a lakónegyedeknél külön helyet kell kijelölnünk a gazdagabb és a szegényebb néprétegeknek. Egy kicsit átalakult a kezelőfelület is, amely nagyrészt a jobb oldali panelen látszódik meg. A legjellegzetesebb vonása a Zeusznak a görög mitológikus személyek megjelenése. Istenek eddig is voltak a játékokban, de soha nem jelentek meg ilyen közvetlenül. A városokban az általunk kiválasztott mitológikus személynek szentelhetünk egy épületet, amelynél megnézhetjük, hogy milyen javak megléte esetén fog odaköltözni. Ha tetszik neki a hely, akkor a város utcáin sétálgatva fog megjelenni, amitől kezdve számíthatunk a jelenlétének áldásos következményeire. Például ha Herkules sétálgat a városunkban, akkor minden ellenünk támadó szörnyeteggel szembe fog szállni, akik ellen a hadseregünk amúgy is tehetetlen. Akik jártasak a mitológiában, azoknak könnyebb dolguk lesz, hiszen minden hős a megfelelő szörnyeteg ellen képes hatásosan fellépni. A másik nagyobb újítást a világtérképnél tapasztaltuk.. Ezentúl nem csupán kereskedni lehet a szomszédos településekkel, hanem meg is támadhatjuk őket, kirabolva javaikat. Arra viszont számíhatunk, hogy ha éppen egy másik város ellen vezényeljük a csapatainkat, és kisebb helyőrséget hagytunk a városunkban, akkor az ellenséges települések ezt azonnal ki fogják használni, és támadásba lendülnek ellenünk. Ugyanígy szövetségeket is köthetünk, amelynek előnyös oldalait főként a kereskedelemben használhatjuk ki. Jellegét tekintve a Zeus: Master of Olympus könnyebben játszható lesz, mint a Pharaoh, de ettől még a nehezebb feladatokra vágyók is meg fogják találni a számításaikat. Megjelenése novemberre várható.

Bejelentették a Half-Life gyűjteményes kiadását is, melyet Európában Half-Life: Generationnek neveztek el. Az eredeti játék mellett az Opposing Force küldetéslemez, a Team Fortress Classic és a Counter-Strike kiegészítések, valamint egy rakás MOD kap helyet a dobozban.

Az utolsó bemutatott PC-s program a Tribes 2, mely az első rész után egy még jobban a csapatorientált multiplayer módra koncentráló 3D akciójáték lesz. Azért lesz benne pár egyszemélyes küldetés is, számítógép-irányította csapattársakkal, hogy aki egyedül szeret játszani, az se unatkozzon. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló