Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

The Sinking City

Így működik a The Sinking City térképszerkesztője

A fejlesztők a megjelenés után ingyen teszik majd közzé a programot.

2018.09.28. 11:00 | szerző: Dino | kategória: Játék

A számos Sherlock Holmes kalandról ismert ukrán Frogwares jelenleg egy H.P. Lovecraft témájú játékon dolgozik. A The Sinking City az 1920-as években, egy fikcionális, vízzel elárasztott városban játszódik, a helyszín létrehozásához pedig egy saját térképszerkesztőt készítettek, hogy minél hatékonyabban hozhassák létre a játékban megjelenő nagy nyílt világot.

A szerkesztő teszteléséhez pedig egy érdekes kihívást állítottak maguk elé: kiválasztottak egy jellegzetes várost - Isztambul nyert -, és rászántak egy munkanapot, azaz 8 órát, hogy megnézzék, hogy a Google Maps térképvázlata és a The Sinking Cityhez készült épületmodellek felhasználásával mekkora részét tudják elkészíteni a város utcahálózatának. A munkáról pedig video is készült, ezt alább nézhetitek meg. Az eredmény amúgy egy közel 2 km2-es városrész lett.

A fejlesztők pedig nem állnak meg itt: az elkészült eszközről ugyanis úgy gondolják, hogy másnak - fejlesztőknek, moddereknek, oktatási intézményeknek - is hasznára lehet, ezért a játék megjelenését követően ingyen szeretnék majd közkinccsé tenni.

Az alábbi videóban pedig a történetmeséléshez hasznátt technikákról mesélnek a Frogwares munkatársai. ■

The Sinking City
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
The Sinking City

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló