Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Üzleti

Két nagy stúdiót is felvásárolt a Microsoft

Két nagy stúdiót is felvásárolt a Microsoft

Mostantól az Obsidian Entertainment és az inXile Entertainment is a redmondiak alá tartoznak, de megmaradnak önálló stúdióknak.

2018.11.12. 14:35 | GeryG | kategória: Üzleti

Azt hiszem, a szerepjátékok szerelmeseinek aligha kell bemutatni az Obisidan Entertainment vagy az inXile Entertainment stúdiókat. Előbbi olyan játékokat tett le az asztalra, mint a Neverwinter Nights 2, a Fallout: New Vegas, a South Park: The Stick of Truth vagy épp a Pillars of Eternity. Utóbbi nevét pedig főleg a Wasteland 2 vagy a Torment: Tides of Numenera kapcsán lehetett hallani az elmúlt években.

E két stúdió a napokban elveszítette függetlenségét, ugyanis a Microsoft az XO18 rendezvényén bejelentette, hogy mindkettőt felvásárolta. Mielőtt a rajongók megijednének, hogy mostantól kedvenc fejlesztőgárdájuk csakis Xbox One játékokat fog készíteni, a Microsoft hozzátette, hogy a stúdiók önállósága megmarad, vagyis saját játékaikat fejleszthetik tovább.

Ezzel a Microsoft tovább folytatta a neves stúdiók bekebelezését. Korábban már lecsaptak a Playground Games, a Ninja Theory, az Undead Labs és a Compulsion Games gárdájára is. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló