Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü

Tovább fejlődött a Micro LED technológia

Tovább fejlődött a Micro LED technológia

A Samsung CES 2019-en bemutatott új megoldása egy 75 hüvelykes TV és a 219 hüvelykes The Wall mellett számos egyéb eszközben is debütálhat idén.

2019.01.09. 12:55 | szerző: GeryG | kategória: Kütyü

A Samsung igyekszik minden évben valami korszakalkotó újdonsággal jelentkezni, más kérdés, hogy ez nem mindig sikerül nekik. Tavaly viszont tényleg olyat mutattak a CES 2018-on, ami meghatározhatja az ipart. Méghozzá a TV-ipart.

A Micro LED technológia mikroszkopikus méretű, önálló zöld, kék vagy piros fény kibocsátására képes szervetlen LED-chipekből álló átalakítható modulokat takar, amelyek új szintre emelik a vizuális élményt. A technológia akkor a 149 hüvelykes, The Wall névre keresztelt monstrumban debütált.

A Samsung a CES 2019-ről sem maradt távol, ahová magukkal vitték a Micro LED technológia továbbfejlesztett változatát. A csúcstechnológiás félvezető modulok gyártása terén elért technológiai fejlődésnek köszönhetően tovább csökkent a távolság az egyes mikroszkopikus LED-chipek között. A Samsung így megalkotta a 4K Micro LED kijelzőt kisebb, az otthonokba jobban illeszkedő 75 hüvelykes kialakításban is. Emellett a tavaly bemutatott The Wall is egy sokkal nagyobb, 219 hüvelykes kivitelben volt jelen a rendezvényen.

A Micro LED technológia moduláris felépítésének köszönhetően nagyobb mozgásteret enged a képernyő méretét tekintve, így a felhasználók a kijelzőt a rendelkezésre álló tér méretéhez igazíthatják, valamint további Micro LED modulok hozzáadásával a képernyő méretét bármekkorára növelhetik. A moduláris kialakításának köszönhetően a felhasználók a jövőben létrehozhatják a saját, akár rendhagyó képarányokkal rendelkező kijelzőjüket is, amelyek az egyedi igényeknek is tökéletesen megfelelnek. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló