25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Áprilisban jön a Dangerous Driving

A Burnout Paradise szellemi örököse pontos premierdátumot kapott.

Írta: GeryG 5 hozzászólás

Ha valaki szereti az őrült száguldást, annak a Burnout cím bizonyára nem csak mond valamit, de meg is dobogtatja a szívét. Sajnos a Criterion Games az utóbbi években szinte teljesen hátat fordított az autós játékoknak és saját projektek helyett inkább csak besegített az EA más fejlesztéseibe. Így dolgoztak a Star Wars Battlefront II-n és a Battlefield V-ön is. Utoljára a vegyes megítélésű Need for Speed: Rivals került ki a garázsukból, mint autós játék.

A stúdió egykori alapítói, Alex Ward és Fiona Sperry néhány éve ki is szálltak, és új stúdiót nyitottak Three Field Entertainment néven, amely szerencsére most visszatér a gyökerekhez. Következő játékuk ugyanis a Dangerous Driving lesz, amely kimondva, kimondatlanul is a Burnout szellemi örökösének tekinthető. A játékban így a féktelen száguldásé a főszerep, rengeteg karambollal, üldözésekkel és izgalmas versenyekkel. Játékmódból is lesz szépen, hol összetörni kell a másikat, hol csak leelőzni. De lesz kieséses futam is, illetve igény szerint a rend őrei közé is beállhatunk, hogy levadásszuk a gaz gyorshajtókat. Hét környezetben harminc pályán nyomhatjuk tövig a gázpedált, természetesen lesz multiplayer mód is, illetve fokozatosan újabb és újabb járgányokat oldhatunk fel.

A Dangerous Driving PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra készül, PC-re kizárólag az Epic Games Store-ban lehet majd digitálisan megvásárolni. Kapunk dobozos változatot is, ehhez ajándékba kapjuk a stúdió korábbi játékát, a Danger Zone 2-t. A premierre április 9-én kerül majd sor.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Sityi
Sityi [1615]
A vak is azt mondta... ;-) No meg bennem ott van gyárilag az optimizmus: "ebből még bármi lehet". Még úgy is, hogy azért már megszívtam egyszer-kétszer... :-)
TBone142
TBone142 [416]
Blur-ben felvehető power up-ok, Split Second-ben pedig egész jó fizika és "levolution" (hogy egy battlefield-es hasonlattal éljek) voltak, a Burnout Paradise pedig open world. Mindhárom a kornak megfelelően jó grafikával. Asphalt-ot és Ridge Racer-t sosem próbáltam, de videók alapján az Asphalt hasonlít hozzá a legjobban, de annak a több évvel ezelőtti részei is jobbnak tűnnek.
Ez úgy látom, hogy egy csőjáték, ahol nyílt világ nincs, csak választható pályák. Ami nem lenne rossz, de akkor legalább legyen sokkal jobb a grafika, vagy a fizika/sérülésmodell, mert ami ebben a videóban látszik, az nagyon kevés ahhoz, hogy megfogjon, főleg PC-n/konzolon. Ha pl. ez Androidos/iOS-es cím lenne ugyanezzel a trailerrel, egy szavam sem lenne, de azért meg lehet nézni egy Gear.Club-ot, amiben cross-platform lehetőségek is vannak (talán rendőrök nem, de már régen játszottam azzal is), és már vagy 2 éves.
Persze lehet mondani, hogy egy trailer után korai ítélkezni. Meglátjuk.
Sityi
Sityi [1615]
Ha csak az Asphalt sorozatot próbáltad mobilon (esetleg Windows 10-en), akkor elhiszem, hogy ezt látod benne. Ha anno játszottál a Burnout Paradise-zal vagy Rigde Racerrel (esetleg a Blurrel vagy a Split/Seconddel), akkor valószínűleg erre is másként néznél. ;-)
TBone142
TBone142 [416]
Pontosan ez jutott eszembe nekem is a trailer-t látva. Grafika, irányítás, fizika, játékmenet, mind mobilszinten van kb.
Baracklekvár
Baracklekvár [1718]
Nem kételkedem benne, hogy a hiba bennem van, mindazonáltal szerintem ez a játék egészen botrányos. Mondjuk mobiltelefonra lehet, hogy jó lehetne...
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (5 db)