Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Divinity: Original Sin II

Megérkezett a Divininty: Original Sin II – Order & Magic

Harmadik ingyenes DLC-jét kapta az utóbbi évek egyik legjobb RPG-je, amely Nintendo Switchen új funkciókkal is bővült.

2019.11.11. 11:52 | GeryG | kategória: Játék

A Larian Studios PC-re, Macre, PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switchre is elkészítette az utóbbi évek egyik legjobb fantasy szerepjátékát, a Divinity: Original Sin II-t. A játék az elmúlt időszakban két nagy ingyenes DLC-t kapott, ám a Beauty Salon és a Song of Nature a napokban megkapta harmadik társát, megérkezett az Order & Magic.

Mindegyik ingyenes bővítőcsomag több érdekes új elemmel bővíti a játékot, ám a játékosok ezeket a menüben kedvük szerint szabadon ki-be kapcsolhatják. Az Order & Magic a következő újdonságokat hozta magával:

  • Pet Power: a csapat által megidézett lényeket erős mágiával ruházhatjuk fel
  • Combat Randomiser: a csatákban véletlenszerűen megjelenő ellenfelek különleges képességekkel felruházva jelennek meg, hogy sose tudd, mi vár rád
  • Nine Lives (Black Cat+): a fekete macskát is a követőnkké tehetjük
  • Improved Organisation: különleges erszényeket találhatunk, amelyek automatikusan rendszerezik a hátizsákunk tartalmát
  • Sourcerous Sundries: minden közösségi térben megjelenik egy exkluzív mágikus tárgyakat árusító fazon
  • Hagglers: a csapattagok képességei és adottságai alapján automatikusan a legjobb árakat alkudhatjuk ki az áruosoknál

Mivel a Nintendo Switch és a PC-s változatok között a felhő alapú mentési rendszernek köszönhetően átjárás van, így a bekapcsolt új funkciók mindkét platformon érvénybe lépnek, amennyiben ezt engedélyezzük a játéknak.

A Nintendo Switch változat egyébként egy plusz funkcióval is bővült, immár a menün keresztül tudjuk barátainkat meghívni egy-egy közös játékra. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Divinity: Original Sin II
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Divinity: Original Sin II

hozzászólások (8)

GeryG
GeryG 2019.11.11. 13:43
Köszi, ez így elég meggyőző érvelés volt. :)
Sajna az én baráti körömben a fantasy RPG, ha nem is szitokszó, de nincs benne a top5 kedvenc műfajban, szóval a kooperáció lehetősége kissé csorbul. Éppen ezért jön a kérdés: van értelme egyedül nekifutni vagy mindenképpen jobb coopban?
weeno
weeno 2019.11.12. 09:23
@GeryG Szerintem egyedül is több mint élvezhető. Nyilván hozzáad az élményhez, a közös rácsodálkozás discord voice szobában, hogy "Hogy miiiiii????", de összességében a sztori és a félig-meddig open-world jelleg elviszi a hátán az egész mutatványt. Képzeld el a witcher 3 összetettségét más köntösben, más grafikával, más harcrendszerrel. Aki azt élvezi single-ben, az ezt is fogja. Nálam mindenképpen TOP 3-ban van a játék - és nem csak a maga nemében -, pedig húszonpár éve aktívan megy a géming. :)
weeno
weeno 2019.11.12. 09:27
At kihagytam, hogy van benne pár NAGYON challenging puzzle (spoiler-mentes példa: elfek erdejében egy több lépcsős próbatétel), szóval amiatt is nyilván jobb volt ketten gondolkodni. De ha szereted az ilyeneket, akkor hatalmas élmény lesz, ezt garantálom.
Peace
Peace 2019.11.12. 12:55
PS-en is végig kéne nyomni most már!!!! Zseniális játék!
jawsika
jawsika 2019.11.13. 09:07
Ha van PC-s összehasonlítási alapod, akkor azért nehézkes lesz az átszokás. A kamerakezelés jó, viszont a loot-rendszer elég fura (arról van szó, hogy lenyomva tartod a gombot, egy folyamatosan növekvő kör lesz a kari körül, és ami abba beleesik, azt mindent egyszerre lootolsz. A másik gond a képességhasználat, amit ennél azt hiszem ezerszer egyszerűbben is portolhattak volna.

Viszont ami nekem a fő gondom volt, és erre sehol nem találtam választ, hogy a karakterkészítő képernyőn ugye látszanak a "racial" abilityk, illetve a hősök speckó képességei. Gondolok itt a Red Prince "tűzokádására", vagy a Maddening Song-ra pl a (szégyen, de nem jut eszembe a neve) vöröshajú human csajnál. Na most a PC-s verziónál ugye ha ráviszed az egeret ezekre, akkor el tudod olvasni. Biztos velem van a baj, de nem találtam meg, hogy lehet megnézni.
ajánlott olvasnivaló