25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Agon: hazai fejlesztésű kalandjáték készül

Írta: Dino

A korábban elsősorban zeneszerző-énekesként ismert Pierrot köztudottan szereti a kalandjátékokat, így tulajdonképpen logikus következménynek tekinthető, hogy a maga köré gyűjtött fejlesztőcsapattal – Private Moon Studios – egy ilyen típusú játékon dolgozik. Az AGON abban különbözik azonban a hagyományos kalandjátékoktól, hogy a történetet nem egyben kapja meg a vásárló – sőt, boltokban nem is lesz kapható –, hanem epizódonként töltheti le az internetről (természetesen a megfelelő összeg kifizetése után). A mindezidáig igen nagy titkolózás közepette fejlesztett programról nemrég hullott le a lepel, amikor már bizonyossá vált, hogy szeptember 1-től lesz lehetőség az első epizód letöltésére. A folytatásokat ezután kéthavonta fogják nyilvánossá tenni.
A játék főhőse a British Museum középkorú professzora, aki egy rejtélyes tartalmú névtelen levelet és egy különös tárgyat kap. Ennek hatására kezdi meg utazását, mely a világ 12 különböző pontjára vezetnek, és számos érdekes társasjátékkal ismerkedik meg a kalandok során. Mind a 12 helyszínen más és más táblás játék vár majd ránk, és feladatunk lesz egy-egy adott szereplő legyőzése ezekben. A társasjátékok ráadásul tetszés szerint újrajátszhatóak, sőt, lehetőség lesz online játszani más AGON-játékosokkal. Emellett az epizódok megjelenése közben a vásárlók a játék site-ján különböző extra információkhoz is hozzájuthatnak majd.
Grafikai megjelenésében az AGON a hasonló kalandjátékokat követi: előre renderelt környezetben 3D szereplők jelennek majd meg, az egyes helyszíneken pedig 360 fokban foroghatunk körbe. Bár a játék hangjai csak angolul lesznek – angol anyanyelvi színészekkel rögzítik a párbeszédeket –, az első epizód négynyelvű felirattal készül el (köztük a magyar is!), és a későbbiekben ez a választék még akár bővülhet is. A játékról további információkat a www.agongame.com címen lehet találni.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • A.G.O.N.
  • A.G.O.N.
  • A.G.O.N.
  • A.G.O.N.
  • A.G.O.N.
  • A.G.O.N.

A.G.O.N.

Platform:

Fejlesztő: Private Moon Studios

Megjelenés: 2003. szeptember 1.

» Tovább a játék adatlapjára

Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!