Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Escape from Tarkov

A nők miatt magyarázkodik az Escape from Tarkov fejlesztője

Évekkel ezelőtt tettek egy meggondolatlan kijelentést, amit most megpróbálnak helyesbíteni.

2020.01.07. 15:31 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Évek óta készül az Escape from Tarkov, amely bár lassan, de biztosan gyarapodik, egyre inkább kifut az időből. Ami a néhány évvel ezelőtti bejelentésekor még nagyon ígéretesnek tűnt, az mára kezd kopottá válni, ami főleg a hosszúra nyúló fejlesztési időnek köszönhető. Arról nem is beszélve, hogy a játékot készítő Battlestate Games viszonylag kis létszámú csapat, így könnyen lehet, hogy ezúttal is a szarka akart túl sokat…

A nők miatt magyarázkodik az Escape from Tarkov fejlesztője

A stúdió ráadásul most plusz energiát kell, hogy fektessen a magyarázkodásba, amit egy még 2016-ban adott interjúnak köszönhettek. Akkor ugyanis egy kérdésre az a válasz hangzott el, hogy „azért nincsenek női karakterek a játékban, mert a nők nem képesek elviselni ilyen fokú stresszt.” Mivel mostanában a játék valamivel nagyobb figyelmet kapott, újra előkerült a téma, ami miatt most magyarázkodhat a stúdió.

Közleményük szerint a korábbi interjút egy nem vezető kollégájuk adta, akinek a szavait ráadásul félre is fordították. Emellett hozzátették, hogy maximálisan tisztelik a nőket és a hadseregben szolgáló nőket egyaránt. Végül tisztázták, hogy igenis vannak női karakterek a játékban: a kereskedők között, illetve a később érkező küldetésekben is szerepelni fognak.

A nők miatt magyarázkodik az Escape from Tarkov fejlesztője

Ugyanakkor azt is megerősítették, hogy játszható női karakter nem kerül majd a játékba. Ennek okaként az új animációk elkészítésével járó rengeteg extra munkát és főleg költségeket jelölték meg, amivel újabb adag olajjal locsolták meg a tüzet. Korábban ugyanis a Ubisoft is hasonló érveléssel próbálta menteni magát még az Assassin’s Creed Unity kapcsán, amelynek kooperatív módjából szintén hiányoztak a női karakterek. Akkor más fejlesztők megcáfolták a francia kiadót, hiszen elmondásuk szerint egy tapasztalt fejlesztőnek egyáltalán nem okoz komoly extra munkát egy adott karakterből férfi és női változatot is készíteni. A kutya máshol van elásva: nem az animációk elkészítése kerül sokba, hanem a szinkron, hiszen azt valóban kénytelenek a fejlesztők duplán elkészíteni egy férfi és egy női színésszel.

Hogy az Escape from Tarkov esetében mi állhat a háttérben, azt nem lehet tudni, így akár el is hihetjük a stúdió érvelését. ■

Escape from Tarkov
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Escape from Tarkov

hozzászólások (2)

KupLungHUN
KupLungHUN 2020.01.09. 01:13
Nem szoktam kommentet írni, de itt nem bírtam ki...
Ezeket a cikkeket ki írja? Biztos valami OKJ-s tanfolyamot végző a játékot ki sem próbáló szerencsés... Mi az hogy "mára kezd kopottá válni" Mi is volt az egyik legnézettebb játék a twitch-en 1-2 hete?
Meg ez nem arról szól hogy milyen nemű a karaktered. Ha próbáltad a játékot eszedbe sem jut ilyen. Kérném, mielőtt hülyeségeket írsz legalább egy kis Google keresés a cikked előtt...
Ez volt az első cikk amit a Google feldobott az oldalról, de blokkoló is.
Sok sikert.
Pacsi.
GeryG
GeryG 2020.01.09. 16:08
Nem szoktál kommentelni, de elsőre sikerült beleállni valakibe, sok sikert. Pacsi. (bár ugye "blokkoló" volt, szóval ezt úgysem olvasod, így reagálni sem fogsz, ha meg mégis, akkor hiteledet veszted... :D )

A játékba elég sok órát öltem, bezony ám. A megkopottat a grafikára értettem elsősorban, ami a bejelentés idején (2015-ben, röpke 4-5 éve már) bizony még elég ütősnek számított. Ma viszont már nem az. Tudom-tudom, nem a grafika a lényeg, szerintem sem az. A játékmenet viszont a mai napig nem állt össze valami komplett egésszé, de kezdettől fogva látszik rajta, hogy elég részletes rendszert találtak ki, csak - vélhetően saját kapacitásbeli korlátaik miatt - egyelőre nem jutottak oda, hogy minden részlet a helyére kerüljön. Ha viszont sokáig húzzák még a dolgot, akkor szép csendben mások is megcsinálják azokat a dolgokat, amiket ők is szeretnének, oda az újdonság hatása.

Az Escape from Tarkov egy jellegzetes keleti fejlesztésű játék, ami nagyon sokat ígér, de a hosszúra nyúló fejlesztési idő miatt kétséges, hogy ezek közül mit és milyen formában lesz képes a hivatalos premierkor teljesíteni is.
ajánlott olvasnivaló