Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Szabadidő

Budapesten is lesz Comic Con

Budapesten is lesz Comic Con

A nemzetközi rendezvényekhez hasonlóval készül a PlayIT gárdája nyárra.

2020.01.22. 23:04 | szerző: Dino | kategória: Szabadidő

A PlayIT-et is szervező Meexnél egyáltalán nem unatkoznak. Először bejelentették, hogy a 2017-es belgrádi PlayIT Show után idén ismét nyitnak külföldre is: a szerbek után ezúttal a horvátok jelentik a célpontot, egész konkrétan Zágráb, ahol júniusban lesz PlayIT rendezvényük. Ma pedig egy újabb budapesti programról érkezett hír.

Ez pedig nem más, mint a Budapest Comic Con, amely egy elsődlegesen filmes, képregényes és cosplayes tematikájú rendezvény lesz, de azért az e-sportok és más gamer témák se fognak teljesen távol állni tőle. A szervezők célja a tematikai átfedések ellenére nem egy újabb PlayIT-szerűség elindítása, hanem egy kicsit más fókuszú esemény megalkotása Várhatóak nemzetközi filmsztárok, cosplayerek és animeművészek is a kétnapos rendezvényre.

A hazai Comic Con nem áll kapcsolatban a hasonló nevű külföldi eseményekkel - mint például a legnevesebb San Diego Comic Connal -, mindössze arról van szó, hogy mivel az elnevezés nem jogvédett, így a téma miatt bátorkodtak a Meexnél is ezt használni.

Az első Budapest Comic Con 2020. augusztus 15-16-án kerül megrendezésre. A helyszínről később lesznek információk, a jegyértékesítés pedig várhatóan márciusban indul. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló