Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Backbone

A Raw Fury gondozásában jön jövőre a Backbone

A noir stílusú kalandjáték főhőse egy ballonkabátos nyomozó, aki történetesen egy mosómedve. A játékosok imádják a demóját.

2020.02.19. 17:00 | GeryG | kategória: Játék

A Raw Fury kiadó karolta fel az indie EggNut stúdiót és annak készülő projektjét. A Backbone története egy alternatív Vancouverben játszódik, főhőse pedig Howard Lotor magánnyomozó. Howard épp egy szokásosnak tűnő eltűnési esetet próbál meg felgöngyölíteni, ám nyomozása során ráébred, hogy egy sokkal összetettebb és veszedelmesebb ügybe keveredett, mint az először hitte.

Ez eddig egy teljesen szokványos kalandjátéknak tűnhet, de a Backbone képes lehet kitűnni a szürke tömegből. Pixel art grafikája a fenti video alapján piszok hangulatosnak és mutatósnak ígérkezik, amire a jazz muzsika csak rátesz egy lapáttal. Hősünket oldalnézetből irányíthatjuk, de a dialógusok és a nyomozós részek moziszerűbb élményt nyújtanak. És az egészben a legjobb, hogy a világot antropomorf, vagyis emberszerű állatok népesítik be. Howard történetesen egy ballonkabátos mosómedve. A különböző állatok nem csak a hangulat miatt kerültek be a játékba, ugyanis a Backbone világa egyfajta szatirikus görbe tükör a valóságnak. Az állatfajok itt a társadalmi rangsort is képviselik.

A Backbone PC-re és konzolokra fog elkészülni valamikor 2021-ben. Érdekesség, hogy a játék demója, a Backbone: Prologue (amely a teljes első fejezetet tartalmazza) már tavaly április óta elérhető a Steamen és piszok jó véleménnyel vannak róla a játékosok. A bő kétezer szavazat alapján kapott 98%-os tetszési index elég sokatmondó. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

előző
következő
A Raw Fury gondozásában jön jövőre a Backbone
A Raw Fury gondozásában jön jövőre a BackboneA Raw Fury gondozásában jön jövőre a BackboneA Raw Fury gondozásában jön jövőre a BackboneA Raw Fury gondozásában jön jövőre a BackboneA Raw Fury gondozásában jön jövőre a Backbone
Backbone
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Backbone

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló