Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Üzleti

A Zordix felvásárolta az Invictus Gamest

A Zordix felvásárolta az Invictus Gamest

Svéd kézbe került a többek közt az Insane-ről ismert debreceni fejlesztőcsapat.

2020.03.02. 23:59 | Dino | kategória: Üzleti

A napokban írtunk a Zordix Racing Overpass című játékának a megjelenéséről, megemlítve, hogy a trailer első blikkre két hazai fejlesztést, az Insane-t és a Screamer 4x4-et idézi fel. Akkor (és másnap, amikor a Budapest GameDevDay-en az Insane-t elkészítő csapat egyik alapítójával, Kozák Tamással beszélgettünk) még nem sejtettük, hogy az előző mondatban említett dolgok között további összefüggés is lesz.

A tavaly nyár óta indie kiadóként is működő svéd Zordix lett ugyanis a debreceni Invictus Games 100%-os tulajdonosa. Az umeå-i központú cég ezzel a lépéssel megduplázta méretét, az Invictusnál ugyanis 25-en dolgoznak. A hazai csapat két alapítója, Kozák Tamás és Diviánszky Ákos a Zordix részvényeseivé válnak, és továbbra is ők vezetik a magyarországi stúdiót.

Az Invictus Games nevét hosszú ideig PC-re megjelent autós játékairól ismerhettük, mint például a már említett Insane, a Cross Racing Championship, a Street Legal Racing Redline vagy a Project Torque (amelynek felújításán rajongók dolgoznak épp). Aztán a mobiljátékok népszerűségének megugrásakor a cég átváltott elsősorban mobilos fejlesztésre - ami üzletileg hosszabb időre jó döntésnek bizonyult, és olyan programok készültek el náluk, mint a Daytona Rush, a Dustoff Heli Rescue vagy a Kínában hosszú ideig az App Store toplista élén álló Give it Up!

Kozák Tamás pénteki BPGDD-s előadásában is említette, hogy a csapat a mobilos játékok mellett nagyobb hangsúlyt fektet már a PC-s és konzolos fejlesztésekre, így például jelenlegi nagy projektjük, a zombiapokalipszises Dustoff Z is több platformra fog elkészülni. A Zordix közleményében ezen kívül megemlítik, hogy várható a csapat bővítése is. Ma pedig megtudtuk azt is Tamástól, hogy a felvásárlás egyszerre jelent számukra előrelépést, valamint a cég részére nagyobb biztonságot. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló