Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Elite: Dangerous

Holnap rajtol az Elite: Dangerous Fleet Carriers első bétája

Nyártól minden játékos saját anyahajót vásárolhat annak minden csicsájával együtt.

2020.04.06. 14:42 | GeryG | kategória: Játék

A Frontier Development amellett, hogy beleásta magát a szórakoztatóparkok menedzselésébe (lásd: Planet Coaster és Planet Zoo, valamint Jurassic World Evolution), nem feledkezett meg a sci-fi-rajongókról sem. Olyannyira nem, hogy a tervek szerint idén nyáron érkezik meg az Elite: Dangerous új nagyszabású kiegészítője a Fleet Carriers is.

Ebben minden játékos vásárolhat magának egy hatalmas anyahajót, amely felett aztán teljes kontrolt gyakorolhat. Egy-egy ilyen monstrum 5 milliárd kreditet kóstál, de mindenkinek csak egy lehet belől egyszerre. Aki ki tud érte ennyit csengetni, az kap egy saját piacteret és egy tritium-tárolót is.

Hogy ki dokkolhat majd a hajón? Azt egyedül a tulajdonos döntheti el, aki szabadon adhat ki és vonhat be dokkolási engedélyeket. Persze a hajó befogadóképessége egyébként is véges lesz, hiszen összesen 16 leszállópálya lesz rajta: 8 nagy, valamint 4-4 közepes és kis méretű. Az anyahajók 500ly távolságig képesek ugrani, amihez természetesen tritiumra lesz szükség, amit aszteroidákról bányászhatunk, de vásárolni is lehet.

Már a hajó ára sem alacsony, de megvásárlásával további rendszeres költségeket is a nyakukba vesznek a játékosok. A rendszeres karbantartások heti kiadásokat jelentenek, de extra kiegészítő szolgáltatásokat is lehet majd vásárolni a hajókhoz, ezek további költségeket generálnak. Persze nem mindenki lesz képes állni ezeket a költségeket, ők fokozatosan egyre nagyobb adósságba sodródhatnak. Ennek végén pedig egyszerűen elveszik tőlük a hajót.

A Fleet Carriers kiegészítőt először két béta formájában lehet majd kipróbálni. Az első béta holnap rajtol el, ez kizárólag PC-n fog futni. Májusban jön a második béta, amely már PC mellett konzolokra is elérhető lesz. A kiegészítő megjelenésére pedig a tervek szerint júniusban kerülhet sor. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Elite: Dangerous
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Elite: Dangerous

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló