Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Borderlands 3

Tudományos kutatást segít a Borderlands 3 új minijátéka

Egyúttal játékbeli jutalmakat is kaphatunk, ha a Borderlands Science-szel játszunk.

2020.04.08. 13:46 | Dino | kategória: Játék

Érdekes újdonság került a Borderlands 3-ba: a Sanctuary III fedélzetén egy játékgépet helyeztek el a fejlesztők, amelyen egy minijáték, a Borderlands Science fut. Mindez persze alapból még nem lenne érdekes, azonban ha valaki játszik ezzel, a szórakoztató időtöltés mellett tudományos kutatást is segít.

Így írnak erről a kiadott közleményben: "Az emberi testben billiónyi mikróba található – melyek közül néhány olyan állapotokhoz kapcsolódhat, mint a gyulladásos bélbetegségek, diabétesz, autizmus, Parkinson, Alzheimer, rák, elhízás, allergiák és sok más. Ezen mikróbák feltérképezése segít a tudósoknak jobban megérteni őket, ami megalapozza a jövőbeni mikróba tanulmányokat, melyek még részletesebb diagnosztikákhoz és személyesebb kezelésekhez vezethetnek. A mikróbák száma miatt azonban a számítógépek számára nehéz az összekapcsolásuk, ami közel lehetetlenné teszi a belek feltérképezését."

A minijátékban a bélmikróba DNS-ét négy különböző formájú és színű tégla láncolataként kódolják, játékosként pedig ezeket összekötve segíthetünk a tudósoknak annak megbecsülésében, hogy mekkora a hasonlóság a mikróbák között. A fejtörők megoldásával pedig akár játékbeli jutalmakat is kaphatunk.

A projekt mögött egyrészt az MMOS (Massively Multiplayer Online Science) áll, amelynek egyik alapítója Szantner Attila, aki 2002-ben a WiW elindításában is közreműködött. A szervezet célja a tudományos kutatások összekapcsolása a videojátékokkal. Tudományos oldalról pedig a McGill University és a UC San Diego School of Medicin munkatársai vesznek részt a Borderlands Science projektben.

A Borderlands Science-et bemutató fenti video érdekessége amúgy, hogy az Agymenők (Big Bang Theory) sorozat egyik szereplője, a Sheldon barátnőjét, Dr. Amy Farrah Fowlert alakító Mayim Bialik, aki amúgy rendelkezik PhD fokozattal: idegtudományi tanulmányokat folytatott. ■

Borderlands 3
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Borderlands 3

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló