Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Az Electronic Arts megvásárolja a Westwood Studiost

1998.08.18. 12:57 | Dino | kategória: Játék

Az Electronic Arts bejelentette, hogy megveszi a jelenleg a Virgin Interactive Entertainment tulajdonában lévő Westwood Studios-t, valamint a Virgin néhány más fejlesztőrészlegét. A készpénzes tranzakcióban 122,5 millió dollár cserél gazdát. A Dune, Command & Conquer és Lands of Lore sorozatjairól híres Westwood szeptember végére kerül át teljesen az Electronic Artshoz.
Larry Probst, az EA elnöke így nyilatkozott a felvásárlásról: Nagyon örülünk, hogy bejelenthettük ezt a társulást, mert így az egyik vezető játékfejlesztő cég párosul az Electronic Arts egyedülálló forgalmazási és marketing tevékenységével. Úgy gondoljuk, hogy a Westwood termékeinek forgalmazása segít célunk elérésében, hogy a PC piacon az első helyen álló játékforgalmazók legyünk.
Brett Sperry, a Westwood elnöke a következőt nyilatkozta: Örülünk, hogy az Electronic Arts-al társulhatunk, hiszen ők a legkiemelkedőbb, sikeres kiadó a piacon. Több cég is megkeresett bennünket, de mi az Electronic Arts-ot találtuk legmegfelelőbbnek, hogy infrastruktúrájukkal és támogatásukkal folytathassuk a színvonalas játékok készítését.
A Westwood Studios két alapító tagja, Brett Sperry és Louis Castle ötéves szerződést írt alá az Electronic Arts-szal. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló