Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

The Last of Us: Part II

Aranylemezre került a The Last of Us: Part II

A játék körül az utóbbi napokban kisebb botrány alakult ki, de ez már nem lesz hatással a premierre.

2020.05.05. 16:30 | GeryG | kategória: Játék

A Naughty Dog a többszöri halasztás után végre tényleg úgy néz ki, hogy munkája végéhez ért: aranylemezre került a The Last of Us: Part II. A PlayStation 4 egyik utolsó nagy exkluzív címe legutóbb a koronavírus-járvány miatt késett, de szerencsére kiderült, hogy az eredeti tervekhez képest csak néhány hétről van szó.

Aranylemezre került a The Last of Us: Part II

Ugyanakkor nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, ahogyan kiderült néhány nappal ezelőtt a játék június 19-i premierdátuma. Azt ugyanis egy elég jelentős szivárogtatás előzte meg, amelyben több, a sztori szempontjából kulcsfontosságú fordulatot és részletet tártak a rajongók elé (ezekről mi szándékosan nem is számoltunk be). Egyes teóriák szerint a szivárogtató egy korábbi fejlesztő volt, aki ezzel akart bosszút állni a stúdión a pletykák szerint már-már embertelen munkakörülmények miatt.

Mostanra egyre valószínűbbé válik, hogy nem egy bosszúszomjas munkatárs, hanem egy hacker állhat a szivárgás mögött. Ez viszont már nem változtat azon, hogy a rajongókat, akik óvatlanul elolvasták a kikerült információkat, sok váratlan meglepetéstől fosztották meg.

Aranylemezre került a The Last of Us: Part II

A Naughty Dog kapcsán az elmúlt években többször is felmerült, hogy dacára a stúdió szinte állandó sikereinek, nem leányálom náluk dolgozni. A videojáték-iparban sok nagy fejlesztőstúdiónál bevett szokás az úgynevezett crunch time, vagyis a premierhez közeledve a töméntelen mennyiségű extra munka, a fejlesztők gyakran éjszakánként és hétvégenként is 12-16 órákat dolgoznak, hogy a projekt elkészüljön időre. És a hírek szerint a Naughty Dog sem kivétel ez alól, ráadásul a rengeteg túlórát és extra igényt a munkatársak felé alig-alig fizették ki rendesen. Ezért röppent fel az a hír is, hogy a szivárgásért egy besokallt munkatárs a felelős.

Akár így van, akár nem, a hírek szerint a Naughty Dog a The Last of Us: Part II premierje után gyökeresen változtatni készül a fejlesztési munkafolyamatain, hogy a crunch time jelenség ne forduljon elő a jövőben.

Aranylemezre került a The Last of Us: Part II

A The Last of Us: Part II tehát mostanra elkészült, vagyis már csak a dobozos változat sokszorosítása van hátra. Ez azért is örvendetes, mert a legutolsó csúszásért a stúdió az esetleges logisztikai gondokat jelölte meg, de a jelek szerint ezt sikerült áthidalniuk. A The Last of Us :Part II így most már szinte biztos, hogy június 19-én meg fog jelenni – kizárólag PlayStation 4-re. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

The Last of Us: Part II
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
The Last of Us: Part II

hozzászólások (7)

jawsika
jawsika 2020.05.05. 20:49
Sorry. :D Nem kell túl komolyan se venni, de azért nem a crunch time volt itt a főhír. De lehet, hogy én nem vagyok elég progresszív. :P
GeryG
GeryG 2020.05.05. 21:22
A főhír itt alapvetően az aranylemez volt, de hozzávettem az elmúlt időszak szivárogtatásának történetét is.
Amikor azt írtam, hogy erről szándékosan nem számoltunk be, akkor nem a szivárogtatás tényére céloztam, hanem a konkrétan kiszivárogtatott információkra. :) És ezt továbbra is tartom, hogy nem szeretném senkinek sem előre elrontani a játékélményt egy lelőtt poénnal. És nem mellesleg én is szándékosan kerülöm ezeket az infókat, mert a saját élményemet még inkább nem akarom elrontani. :D
Peace
Peace 2020.05.06. 11:16
Én nagyon sajnálom, ha mindaz igaz, ami pletyka szinten kering a ND körül. A munkakörülmények, munkamorál, elmaradt kifizetések...ez mind baromira elkeserítő és sajnálatos. Megértem a dolgozók dühét és frusztráltságát is, ha mindez igaz. De ami a játékkal történt, az kiakaszt! Eszük ágában sem volt kiadni júniusban, ez tény. Kényszerhelyzet elé állították őket. Én továbbra is bízom benne, hogy fenomenális lesz a játék és nem mondok le az előrendelésről semmiképp. Az viszont hatalmas érvágás lenne a gamer társadalom számára, ha emiatt a ND megrokkanna vagy netán meg is szűnne. Bízok benne, hogy lesz elegendő bevétel és életben maradnak! Hosszú évek kitartó munkája fekszik ebben a játékban.
sipec
sipec 2020.05.06. 12:37
agymosas? mmint?
jawsika
jawsika 2020.05.06. 12:56
Írok privit inkább. Csak azért, mert én is már bánom a kommentem, mert nyilván egy ilyen dolgot nem egy gamer fórumon kell megvitatni.
ajánlott olvasnivaló