Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kultúra

Novemberben jön Ernest Cline új regénye, a Ready Player Two!

Novemberben jön Ernest Cline új regénye, a Ready Player Two!

Az első kötet villámgyorsan kultikussá vált a kockák körében.

2020.07.10. 22:32 | GeryG | kategória: Kultúra

Ernest Cline testesíti meg a zseniális, tehetséges kocka írót. Első regénye, a 2015-ös Ready Player One villámgyorsan a kockák egyik legnagyobb kedvencévé vált. Nem csak a remek történet, de a nagyon könnyed stílus is magával ragadta az olvasót, arról nem is beszélve, milyen mennyiségű popkulturális utalást zsúfolt a lapokra az író a ’80-as évekből.

Cikkajánló
Egy olyan erős kezdés után, mint a Ready Player One, nagyon nehéz újra megugrani a szintet. Ernest Cline-nak sikerült.
» Olvasd el!

A sztori a nem túl távoli jövőben játszódik, amikorra a valóság sivár pokollá változott. Szerencsére létezik azonban egy virtuális valóság is, az OASIS, amelyben mindenki a hétköznapjait éli. Ennek megteremtője, James Halliday egy valóságos zseni, aki egyben a világ leggazdagabb embere is, de cserébe remeteként él hatalmas villájában évek óta. Egy napon azonban meghal, és ezzel kezdetét veszi egy hatalmas verseny. Halliday ugyanis három kulcsot és három ajtót rejtett el az OASIS-ben, ezekhez furfangos fejtörők vezetnek el. Aki elsőként talál rá ezekre, az örökli meg Halliday teljes vagyonát és ezzel a teljhatalmat is az OASIS felett.

Cikkajánló
Ready Player One filmkritika
Sikerült-e Spielbergnek a mozivásznon az, ami Cline-nak a könyv lapjain?
» Olvasd el!

Azt már egy ideje lehetett tudni, hogy Ernest Cline dolgozik a folytatáson, de mostanra az is kiderült, hogy meddig kell még várnunk rá. A legfrissebb hírek szerint ugyanis a Ready Player Two november 24-én landol a könyvesboltok polcain – de sajnos egyelőre csak a tengerentúlon. Arrafelé már elő is lehet rendelni a kötetet, de egyelőre arról nincs hír, hogy hozzánk mikor érkezhet meg. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló