Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Hardver

ASUS AniMe Matrix, avagy pontmátrix kijelző a laptopfedélen

ASUS AniMe Matrix, avagy pontmátrix kijelző a laptopfedélen

Akár animált GIF is megjelenhet a notebooktetőn.

2020.09.22. 22:15 | Sityi | kategória: Hardver

Májusban járt nálam az ASUS Zephyrus G14, amelyből a bemutatott példány mellett létezik olyan verzió is, amelyet ún. AniMe Matrix fedlappal szereltek fel. No de mi is ez egész pontosan?

A szokásos gamer laptop fedlapja egyszerűen csak a márka logóját viseli, harsányan vagy diszkréten, esetleg nyakonöntve RGB-fotonágyúval. Aztán valakinek a messzi Tajvanon támadt egy ötlete. Mi ez a statikusság? Mi lenne, ha nem mindenféle gügye matricával tennék egyedivé a tisztelt felhasználók a gépeiket, hanem elegáns, high-tech módon? És ha még akár haszna is lenne? Nem voltam ott ezen a péntek esti italozáson a mérnökökkel, de gondolom, sör sört követett, hogy aztán hétfőn a tervezőszoftver elé ülve elkészüljön az AniMe Matrix fedlap.

A tudása nem is rossz, ugyanis három üzemmódra képes. Az első az animáció, itt tudjuk a fantáziánkat a legjobban elszabadítani. LAN-partyn vagy, és uncsinak találod a névtábládat? Írd ki így a laptopodra! Találtál egy jópofa monokróm GIF animációt? Nosza, kijelzőre vele! Az Armoury Crate-ben található szerkesztővel ráadásul több ilyen animációt is össze tudsz gyúrni, hogy villanthass a többiek előtt!

Buli van és te vagy a DJ? Változtasd át a fedlapot spektrumanalizátorrá! Ez a második mód, ahol a megadott audio-interfészt figyeli a gép, és ami ott szól, azt vizualizálja. Magyarabbul és egyszerűbben fogalmazva: a zene ütemére ugráló csíkokat, amit a WinAmpban annyira kedvelt mindenki, varázsolhatunk rá.

ASUS AniMe Matrix, avagy pontmátrix kijelző a laptopfedélen

Ha pedig valami komolyabbra vágyunk, annak sincs akadálya. Dátum, idő, akkutöltöttség kijelzése, email érkezésekor értesítés – ez mind megoldható, akár lecsukott képernyő és alvó mód mellett is. A harmadik üzemmód ezt biztosítja, így a gép elővételekor már láthatjuk, körülbelül mire számítsunk: mennyi szufla maradt a kis aranyosban, illetve hiányoztunk-e valakinek...

Cikkajánló
ASUS ROG Zephyrus G14 (GA401) laptopteszt – A tökéletes társ
Kis erőmű – lehet, hogy erre vágytam legbelül?
» Olvasd el!

Nem mondom, lehet enélkül is élni, és a G14 érdemeiből semmit nem von le, ha hiányzik ez az extra – de jópofa dolognak tartom, még akkor is, ha ez nem is annyira nekünk, a tulajnak szóló dolog, hanem inkább mások előtt vagánykodhatunk vele. Azért ez így ízlésesebb, mint egy matrica vagy fólia, nem? És a harmadik üzemmód kis hunyorítással akár hasznosnak is nevezhető, de praktikusnak mindenképp. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló