Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Disident: Frostland Escape

Menekülős túlélőjáték lesz a Disident: Frostland Escape

Szökj meg egy munkatáborból, éld túl a fagyos vadonban, menekülj el az üldözőid elől… és közben ne őrülj meg!

2020.09.25. 13:02 | GeryG | kategória: Játék

Érdekes játékon dolgozik a Tequilabyte Studios. Bár voltak már korábban is börtönből szökős játékok, a Disident: Frostland Escape mégis egyedinek ígérkezik.

A Game Operators kiadó gondozásában készülő túlélő-kalandjáték főhősét az elnyomó rezsim egy munkatáborba száműzi. Hogy ez a főhős egy politikus, egy tanár, esetleg egy katona vagy valamilyen művész, azt majd a játékos döntheti el. A lényeg viszont az, hogy hősünknek nem igazán fűlik a foga a tábori élethez, ahol a többségnek két választása van: vagy csendben robotolva várja, hogy leketyegjen a büntetése, vagy egyszerűen feladja és meghal. És a többség általában az utóbbinál köt ki.

De nem mi! Nekünk van egy harmadik választásunk is: a menekülés. A játék erről fog szólni, valamint a szökés utáni kegyetlen körülményekről. A Disident: Frostland Escape-ben ugyanis soha egyetlen pillanatig sem leszünk biztonságban. Az őrök állandóan vadászni fognak ránk, ha megtalálnak, nem kérdeznek, csak lőnek. Menekülés közben eleinte semmi extra holmi nem lesz nálunk, bármire szükségünk lesz, azt el kell lopnunk vagy el kell készítenünk.

Nekünk kell fát vágni és tüzet gyújtani (amit úgyis tuti, hogy kiszúrnak az üldözőink), nekünk kell felszereléseket gyűjtögetni és fegyvert szerezni. Mert nem csak az őrök törnek az életünkre, de a vadon is. Az erdőben farkasok vagy medvék erednek a nyomunkba, akik ellen a puszta kéz nem sokra elég. És, ha a címből még nem lett volna egyértelmű: mindezt az állandó fagy otthonában, ahol hősünk állandóan vacogni fog. És az ilyesmi könnyen az őrületbe taszíthatja az embert, amit a játék karakterünk állandóan ide-oda cikázó gondolatain keresztül fog közvetíteni felénk.

A Disident: Frostland Escape az első képek és kedvcsináló alapján egy nagyon ígéretesnek tűnő túlélő-kalandjáték lesz. A megjelenésre valamikor 2021-ben kerülhet sor kizárólag PC-re. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

előző
következő
Menekülős túlélőjáték lesz a Disident: Frostland Escape
Menekülős túlélőjáték lesz a Disident: Frostland EscapeMenekülős túlélőjáték lesz a Disident: Frostland EscapeMenekülős túlélőjáték lesz a Disident: Frostland EscapeMenekülős túlélőjáték lesz a Disident: Frostland EscapeMenekülős túlélőjáték lesz a Disident: Frostland EscapeMenekülős túlélőjáték lesz a Disident: Frostland EscapeMenekülős túlélőjáték lesz a Disident: Frostland EscapeMenekülős túlélőjáték lesz a Disident: Frostland EscapeMenekülős túlélőjáték lesz a Disident: Frostland EscapeMenekülős túlélőjáték lesz a Disident: Frostland Escape

hozzászólások (5)

Wing
Wing 2020.09.25. 13:45
Hú, ez nagyon jónak tűnik, ment is wishlistre.
Lacko
Lacko 2020.09.25. 13:54
Nem kicsit depis...
Wing
Wing 2020.09.25. 14:10
Valóban, de szerintem rendben is van így. Most olvastam nemrég újra a Pokolbéli víg napjaimat, és sokadjára is voltak nehezen emészthető részek. Egyébként maga a témaválasztás is elég erős, nyilvánvalóan a Gulagról van szó. Nem is nagyon emlékszem játékra, ami ezt dolgozta volna fel bármilyen formában.
AndrewT
AndrewT 2020.09.25. 14:43
Tetszetős, kreatív ötlet, a klasszikus "Ameddig a lábam bírja" jutott eszembe róla: https://www.imdb.com/title/tt0277327/?ref_=nv_sr_srsg_0
Lacko
Lacko 2020.09.25. 16:46
Nekem is az ameddig a lábam bírja jutott róla eszembe. Bár azért a film elég lightos a könyvhöz képest.

Attól félek, hogy olyan lesz, mint a This war of mine. Azaz nem lehet menteni, csinálni kell, meghalsz. Elölről kezded. Csinálod, meghalsz.... stb.
Értem, hogy ezt a témát így lehet feldolgozni, de az ilyen játékok engem rohadtul frusztrálnak. Azért bewishlisteltem, hátha lesz benne save.
ajánlott olvasnivaló