Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Mario Kart Live: Home Circuit

Versenypálya a szobádban: jövő héten jön a Mario Kart Live: Home Circuit

Távirányítós autóval jön az új gokartjáték.

2020.10.07. 10:53 | Dino | kategória: Játék

A Nintendo mindig is szeretett kísérletezni innovatív újdonságokkal, ennek eredménye volt például maga a Wii konzol (majd utódjai), de megemlíthetjük például a Donkey Konga kontrollerét is. Most a Mario Kart szériát érte el ez a fajta kísérletezés, egy igen érdekes koncepcióval.

A Mario Kart Live: Home Circuit dobozában ugyanis a szoftveren kívül egy valódi távirányítós autót is találunk, amelyet Switchünk segítségével irányíthatunk. A versenypálya pedig szobánkban alakul ki, miután leraktuk a mellékelt kartonkapukat, a szoftverben pedig kiválasztottuk a nekünk tetsző nyomvonalat. Az autó tetején lévő kis kamera feltérképezi környezetét, a Switch képernyőjén pedig benépesíti azt ellenfeleink járműveivel, valamint különböző akadályokkal és power-upokkal, mint például banánhéjakkal, tintaköpő blooperakkel, de még Bullet Billekkel is találkozhatunk, amelyek hatására játékautónk magától végigszáguld a pályán. Négyféle versenyosztály közül választhatunk, 50cc-től 200cc-ig, ami a kisautó maximális sebességére van hatással.

A játék technikailag egy lépéssel az augmented reality előtt van: a mixed reality megoldásokkal a játékbeli, virtuális tárgyak interakcióba léphetnek valós tárgyakkal, mint mondjuk maga a gokart. Ilyen például a láncos golyó, amely húzza járművünket, és ezt érezzük is az irányítás során. Multiplayer módban pedig akár négyen versenyezhetünk, ehhez azonban mindenkinek szüksége van egy-egy Switchre, a játékszoftverrel és egy kisautóval.

Az október 16-án boltokba kerülő Mario Kart Live: Home Circuit kétféle csomagban lesz kapható: az egyikben Mario, a másikban Luigi gokartját találjuk. Melléjük pedig négy kapu, két nyíl és USB töltőkábel kerül a dobozba. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló