Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Dying Light 2: Stay Human

Komoly gondok a Dying Light 2 fejlesztése körül?

A stúdió munkatársai szerint a vezetőknek fogalma sincs, mit akar a játékból kihozni.

2021.02.24. 15:12 | GeryG | kategória: Játék

Még 2018 nyarán, az E3-on jelentette be a Techland, hogy a már dolgoznak szép sikert aratott zombis játékuk folytatásán, a Dying Light 2-n. Az akkori ígéretek egy igen ambiciózus projektet festettek le, és ez így volt a következő évben is, amikor még bíztató híreket lehetett hallani a játék kapcsán.

Ám ez szép lassan változni kezdett, tavaly pedig a koronavírus is keresztbe tett a stúdiónak és a munkának. Bár a legutóbbi tervek még 2020-as premierről szóltak, ebből nyilván semmi sem lett. És most úgy néz ki, hogy még idén sem lehetünk biztosak benne, hogy végre megérkezik a játék.

A stúdióhoz közeli források (vagyis lényegében maguk a fejlesztést végző munkatársak) beszámolói szerint egyfajta káosz jellemzi mostanában a munkát, és ez kifejezetten a vezetőség sara. Állításuk szerint a fejlesztés vezetői egyszerűen nem tudják eldönteni, hogy mit is akarnak kihozni a játékból.

Emellett a hírek szerint elég nagy a fluktuáció is a csapaton belül, ám a vezetők nem nagyon hallgatnak a fejlesztők ötleteire. Olyannyira nem, hogy állítólag sokkal inkább fogadják meg a külsős partnerek és bedolgozók tanácsait. Ez viszont az irány és a prioritások túl gyakori változásával jár, így az egész fejlesztés átmegy kapkodásba. Ennek fényében nem is meglepő, hogy a csapat szinte egyetlen előre tervezett fejlesztési mérföldkövet sem tud tartani.

Arról is lehet hallani, hogy a vezetőség egyetlen olyan design- vagy játékelemre sem hajlandóak rábólintani, ami korábban más játékban már nem bizonyított. Ez nem csak a munkát teszi sokkal lassabbá, de tulajdonképpen az egész projektet mások egyszerű másolásává degradálja. Arról nem is beszélve, hogy a fejlesztők moráljának sem tesz jót a nyilvánvaló bizalmatlanság.

Ha valóban ennyire kaotikus a helyzet a Techland háza táján, akkor nem csoda, hogy az utóbbi időben alig lehetett hallani a Dying Light 2-ről. A kiszivárgott információkra egyelőre nem reagált hivatalosan a stúdió. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Dying Light 2: Stay Human
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Dying Light 2: Stay Human

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló