Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Sheltered 2

Folytatást kap a 2016-os sikerjáték, jön a Sheltered 2

A második rész szakít az első pixel art grafikájával, de az oldalnézet megmarad.

2021.04.23. 21:56 | GeryG | kategória: Játék

2016-ban jelent meg a Unicube és a Team 17 közös túlélő-stratégiai játéka, a Sheltered. A pixel art grafikával (abból is a puritánabb stílusúval) készült oldalnézetes játékban egy apokalipszis után kellett egy maroknyi túlélő hétköznapjait egyengetnünk egy föld alá fúrt óvóhelyen és annak környékén.

A fejlesztők most bejelentették, hogy készül a folytatás, a szimplán csak Sheltered 2-re keresztelt új játék minden szempontból tovább lépést ígér. Az alapok változatlanok, vagyis most is egy bunker lakóközösségéért fogunk felelni. Ami viszont új, hogy ebből a túlélésért küzdő emberhalomból egy erős közösséget, egy klánt kell formálnunk. Ehhez ki kell használnunk, hogy minden túlélő saját személyiséggel, erősségekkel, képességekkel és személyes célokkal rendelkezik.

A cél most is a közösség túlélésének biztosítása bármi áron. Expedíciókat szervezhetünk, hogy nyersanyagokat és erőforrásokat gyűjtsünk az elpusztult világban. De vannak más hasonló csoportok is, akiknek ugyanez a célja, így velük is zöld ágra kell vergődnünk. Vagy fegyvert ragadunk és elvesszük tőlük, ami kell, vagy inkább megegyezünk velük és mindenkinek kölcsönösen előnyös kereskedelmi és támogató megállapodásokat kötünk.

A játékban végleges halál lesz, vagyis ha karakterünk akármilyen okból is meghal, vége a játéknak, kezdhetünk mindent elölről. Márpedig meghalni ezernyi okból meg lehet majd: betegség, éhezés, fertőzés, túl magas vagy túl alacsony hőmérséklet, harcok stb.

A Sheltered 2 látványvilága is sokat fejlődik az első részhez képest, búcsút inthetünk a pixel art megvalósításnak. A megjelenés dátuma egyelőre nem ismert, de a tervek szerint még valamikor idén számíthatunk rá kizárólag PC-n. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

előző
következő
Folytatást kap a 2016-os sikerjáték, jön a Sheltered 2
Folytatást kap a 2016-os sikerjáték, jön a Sheltered 2Folytatást kap a 2016-os sikerjáték, jön a Sheltered 2Folytatást kap a 2016-os sikerjáték, jön a Sheltered 2Folytatást kap a 2016-os sikerjáték, jön a Sheltered 2Folytatást kap a 2016-os sikerjáték, jön a Sheltered 2Folytatást kap a 2016-os sikerjáték, jön a Sheltered 2Folytatást kap a 2016-os sikerjáték, jön a Sheltered 2Folytatást kap a 2016-os sikerjáték, jön a Sheltered 2

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló